Haber doğruysa Bakan istifa etmeli

Sözcü gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Almanya’nın Leipzig kendinde düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Forumu’na özel jetle gitmiş.

Haberde Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Uluslararası Ulaştırma Forumu’nda konuşma yaptığı ve Bakan'ın seyahat ettiği uçağın sahibinin Cumhurbaşkanlığı külliyesi inşaatını yapan Rönesans Holding olduğu belirtiliyor.

Habere göre Bakan Uraloğlu'nun, ağırlıklı olarak uluslararası ticaret koridorları ve dayanıklı tedarik zincirleri konusunun ele alınacağı 22-23 Mayıs’ta yapılan Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Zirvesi için Almanya’ya özel bir jetle gittiği belirtiliyor.

Bakan Uraloğlu muhalefetin hedefinde 

Bakanın jet yolculuğunun kayıtlarını açıklayan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Neden tarifeli uçakla gitmiyorsun? Bu uçak kimin?’’ diye sordu. Başarır “Bu Holding ile ne ilişkin var, utanç verici bir tablo, ücret ödedin mi?” diye sordu.

Şayet iddia doğruysa Bakan'ın davranışının izahı bulunmamaktadır.

Haber doğru ise Bakanın istifa etmesi gerekir

Bakanların kamuya iş yapan firmalara ait araçları bedelsiz olarak kullanması en basit tabirle etik dışıdır.

Haberin doğru olmadığını temenni ediyoruz. Şayet Bakan Uraloğlu uluslararası bir toplantıya kamuya iş yapan özel bir firmaya ait jetle gitmişse bunun sonucunun istifa ile sonuçlanması gerekiyor. Bakanın hem kendisini hem de partisini yıpratmaması için yapması gereken en doğru davranış istifa ya da görevden affını istemektir.

Bunun yanında 2024/7 nolu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamuda tasarruf tedbirlerinin mürekkebi dahi kurumadan Bakan tarafından böyle bir davranışta bulunulması kabul edilemez bir durumdur.

Sonuç olarak Bakan Uraloğlu'nun ya bu haberin doğru olmadığını belgeleriyle ispatlaması ya da gereğini yaparak istifa etmesi en doğru seçenek olacaktır.

Bakmadan Geçme