• Haberler
  • Aktüel
  • Erdoğan parti yönetimi ve bürokraside köklü değişikliğe mi gidiyor?

Erdoğan parti yönetimi ve bürokraside köklü değişikliğe mi gidiyor?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, en az 5 genel başkan yardımcısını görevden alacağı öne sürüldü. Öte yandan değişimin yalnızca parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağı Kabine ve üst yönetimde de değişiklikler olabileceği kaydedildi.31 Mart Yerel Seçimleri’nden mağlubiyetle ayrılan ve 22 yıl sonra Türkiye genelinde ikinci parti konumuna gerileyen AK Parti’de ‘değişimin’ nasıl olacağı merakla bekleniyor.

Format atılacak

Kulislerde, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreye köklü bir değişiklikle gitmek için düğmeye bastığı iddia edildi.Türkiye gazetesinin haberine göre, Erdoğan’ın parti yönetimi ve bürokraside ‘format’ atacağı öne sürüldü.Bu kapsamda, parti kaynakları genel merkezde en az 5 genel başkan yardımcısının görevden alınacağı, yerine atanacak isimlerle kongre sürecinin yürütüleceği ifade etti.

Kabine ve Saray bürokrasisinde değişim

Öte yandan değişimin parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağı Kabine ve Saray bürokrasisinde de değişiklikler olabileceği ifade edildi. Cumhurbaşkanlığı politika kurulları ile başdanışmanların sayısının düşürüleceği, politika kurullarının yapısında da değişiklikler olacağı belirtildi.

Bakmadan Geçme