• Haberler
  • Memur
  • Erdoğan-Özel görüşmesinin başladığı dakikalarda CHP'li Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tahliye edildi

Erdoğan-Özel görüşmesinin başladığı dakikalarda CHP'li Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tahliye edildi

Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde yaşanan kazayla ilgili duruşmada CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tahliye edildi.

AK Parti Genel Başkanı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldiği dakikalarda Antalya'dan flaş bir haber geldi. 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret eden Erdoğan'ın Özel ile görüşmesi 16.00'da başlarken o dakikalarda CHP'li Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, tutuklu yargılandığı davada tahliye edildi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündeme gelen "siyasette normalleşme" süreci çerçevesinde, Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne adım attığı dakikalarda geldi tahliye kararı... Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin yaralandığı kaza ile ilgili olarak Kocagöz'ün tutuklu yargılanmasına ilişkin süreçte önemli gelişmeler yaşandı. Kocagöz, ilk duruşmada hakim karşısına çıktı ve mahkeme tarafından tahliyesine karar verildi. Tahliye kararıyla birlikte kocagöz için yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET’in eski Genel Müdürü ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı duruşma, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Sanıklar, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlarından 27'şer yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

Duruşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya milletvekilleri ve il yöneticileri gibi önemli isimler de izledi. Ancak, tahliye kararına rağmen mahkeme süreci devam ediyor ve suçlamaları reddeden sanıkların savunmaları alınıyor. Bazı müştekilerin şikayetlerini geri çektiği de belirtiliyor. Bu karmaşık dava süreci, kamuoyunun yakından takip ettiği ve önemli sonuçlar doğurabilecek bir noktada ilerliyor.

Bakmadan Geçme