• Haberler
  • Emekli
  • Erdoğan Büyük Ankara Mitingi'nde emeklilerden bahsetmedi, umutlar yarına kaldı

Erdoğan Büyük Ankara Mitingi'nde emeklilerden bahsetmedi, umutlar yarına kaldı

AK Parti'nin bugün gerçekleştirilen Büyük Ankara Mitingi öncesinde emekli büyük bir beklenti içine sokuldu. Ne varki Erdoğan bugünkü mitingde emeklilerden bahsetmedi. Umutlar yarınki İstanbul mitingine kaldı.

AK Parti'nin bugün gerçekleştirilen Büyük Ankara Mitingi öncesinde emekli büyük bir beklenti içine sokuldu.

AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Sabah gazetesi, miting öncesinde internet sitesinde "EMEKLİYE MÜJDE SON DAKİKA: Yeni düzenlemeler geliyor! AK Parti: Cumhurbaşkanımızı dikkatle dinleyelim" başlıklı manşet habere imza attı.

Sabah, ocak 2024 döneminde emekli maaşı zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e yükseldiğini,  en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseldiğini, emekli ikramiyesi de 3 bin TL olduğunu anımsattı. Son olarak banka promosyonu yüzde 166 artışla 8-12 bin TL bandına yükseldiğini hatırlatarak "Öte yandan emeklilerin giderlerini azaltıcı ve gelirlerini artıracak yeni düzenlemeler geliyor." ifadesiyle emeklilerin beklentilerine hitap etti. 

Emeklilere yönelik düzenlemeler hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da "Birçok alanda emeklilerimizin giderlerini azaltıcı, gelirlerini artırıcı ve alım gücünü yükseltici yaklaşımı da 2024'te göz önünde bulundurup düzenlemeler düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. Sabah, bu açıklamayı da haberde kullandı.  

Akbaşoğlu'nun ifadesiyle milyonlar Erdoğan'ı "dikkatle" dinledi. Ne var ki beklentiler boşa çıkı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde emeklilerden bahsetmedi.

Umutlar ise yarın düzenlenecek olan "Yeniden Büyük İstanbul Mitingi"ne kaldı.

Erdoğan'ın bugünkü Büyük Ankara Mitingi'ndeki konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

"Ankara’yı bilmek, Ankara’yı anlamak, Ankara’yı sevmek elbette önemli… Ama asıl mühim olan, Ankara’yı tüm vasıflarına uygun eser ve hizmetlerle donatmaktır.

Burası, hiçbir şey yapmayarak, üstüne bir de bununla övünerek idare edilebilecek bir şehir değildir.

Bunca yılın Ankaralısı olarak, şehrin nereden nereye geldiğini de, nerede durduğunu ve hatta gerilediğini de bizzat görüyoruz, biliyoruz.

Ankara, daha fazla yavaşlamayı, daha fazla ataleti kaldıramaz. Ankara’yı içine düştüğü bu sıkışmışlık, çaresizlik, dayatma halinden bir an önce kurtarmak gerekiyor.

Bizim tek derdimiz bin yıllık kadim yurdumuzu ve başkentimizi hak ettiği yatırımlarla buluşturmaktır.

Metrolardan otoyollara, millet bahçelerinden kentsel dönüşüm projelerine kadar pek çok eseri hizmete açtık.

Ama Ankara’yı aynı standartlara mahkûm etmeye çalışanların vizyonsuzluğuna rıza göstermek zorunda değiliz.

Biz Ankara’yı, altyapısıyla, üstyapısıyla, şehir içindeki ve kırsaldaki mahalleleriyle, Türkiye Yüzyılına hazırlamayı vaat ediyoruz.

Başkentimizi, içinde oturanlarının ve çalışanlarının huzurla “işte benim şehrim” diyeceği konuma getirmek arzusundayız.

Çok mu şey istiyoruz? Hayır. Hepsi mümkün.

CHP geçen seçimlerde o zamanki ismiyle HDP ile gizli saklı işbirliği yapmıştı. Bu seçimlerde yine utana sıkıla adını koyamadıkları ama altta belediye başkanlıklarını, belediye meclis üyeliklerini, belediye bürokrasisini paylaştıkları kirli bir pazarlığa giriştiler. Ortada kapağını kaldırdıkça sürekli yeni şeyler çıkan bir Matruşka ittifakı var. Bundan seçmenin haberi yok. Onlar da ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor. Yeni adıyla DEM'e oy veren vatandaşlarımız da CHP'ye gönül veren vatandaşlarımız da bu karanlık ve kirli ilişkiyi içlerine sindiremiyor. Bir varmış, bir yokmuş muamelesi yapılan bu ittifaktan toplumumuzun her kesimi gibi bu partilere oy veren vatandaşlarımız da rahatsız. Ortaya bir de deste deste dolarlar, avrolar çıktı. Şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. CHP'den hiçbir Allah'ın kulu çıkıp da para kulelilerinin doğru dürüst izahını yapamadı. Mesela, banka uygulamasıyla 30 saniyede yapabilecekleri basit işlem için neden kendilerine bu kadar eziyet ettiklerinin cevabını veremediler. Öyle ya, birine para gönderecekseniz internet bankacılığı duruyorken valize, çantaya ve bunları taşımak için 6-7 kişiye ne gerek var. Son derece makul bu soruları cevaplamak yerine suçu AK Parti'ye yüklemeye kalktılar.


Toplam 7 istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattını yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız. Ankara YHT Garı-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık metro hattının etüt projesini hazırlamaya başlıyoruz. Sincan-Çayyolu metrosunu birleştirmeyi planlıyoruz.

Sen belediye başkanı olarak ne yaptın? Çöp, çukur, çamur...”

Öte yandan, sabahın erken saatlerinden itibaren Türk bayrağı ve AK Parti bayrağıyla mitingin yapıldığı 700 bin metrekarelik Başkent Millet Bahçesi'ne gelenler mitinge saatler kala alanı doldurdu.

Erdoğan Büyük Ankara Mitingi'nde emeklilerden bahsetmedi, umutlar yarına kaldı
Erdoğan Büyük Ankara Mitingi'nde emeklilerden bahsetmedi, umutlar yarına kaldı
Erdoğan Büyük Ankara Mitingi'nde emeklilerden bahsetmedi, umutlar yarına kaldı

Bakmadan Geçme