• Haberler
  • Emekli
  • Emekliler bir bardak çayın 1 liraya satıldığı belediye tesisinde içlerini döktü

Emekliler bir bardak çayın 1 liraya satıldığı belediye tesisinde içlerini döktü

31 Mart seçimleri öncesi emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklar gündemin en önemli maddelerinden biri haline geldi.

31 Mart seçimleri öncesi emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklar gündemin en önemli maddelerinden biri haline geldi. Emekliler, artan maliyetler ve seyyanen zam beklentileri karşısında zor günler geçiriyor. Seyyanen zam söylemleri gerçekleşmeyince emekliler için hayat daha da çetin hale geldi.

ANKA ajansı, bir bardak çayın 1 liraya satıldığı Küçükçekmece'deki belediye tesisinde emeklilere mikrofon uzattı.

İsmini vermek istemeyen bir emekli, "10 bin lira maaş almak kolaysa geçinmek, bir de ev kira ise durum vahim" diyerek aylıkların yetersiz olduğunu vurguladı. Diğer bir emekli olan Ali Özkoca, "Ev kira olmadığı için geçiniyoruz, yoksa geçinemeyiz. Ek iş de yapmıyoruz. Maalesef bekliyoruz iyileştirilecek emekli maaşları diye" ifadeleriyle emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekti.

Sadık Avcı isimli emekli, market alışverişlerinde yaşadıkları zorlukları da dile getirdi. Avcı, "Kazandığınız parayla masrafları yan yana getirdiğinizde her ay açık veriyorsunuz, her ay bir şekilde bir başka yerden telafi edebilmek için bir gayret harcıyorsunuz" dedi.

İsmail Karlı adlı emekli, televizyon haberlerinde gördüğü yoksul insanların çürük meyve ve sebzeleri toplamasının içlerini sızlattığını belirtti. Karlı, "Televizyon haberleri izlerken çocuğuna gidip de pazarda pazar tahtaların arasında o çürük meyve sebzeleri toplayıp götürdüğünde gerçekten içimiz kan ağlıyor, gözlerimiz yaşarıyor. Acaba ne olacak bu ülkemizin hali diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Emekli öğretmen Yaşar Cabbaroğlu ise emeklilerin geçim sıkıntısını şu şekilde dile getirdi: "Ben yüksekokul mezunuyum. Eşim rahmetli. Bana yetmiyor. Eşi ve çocukları olanlara hiç yetmiyor. Yani bu emekli maaşıyla geçiniyorum diyen insan artık başka şeyler düşünüyor herhalde. Geçim yok. Geçinemiyoruz."

Sonuç olarak, emeklilerin ekonomik zorlukları ve beklentileri seçim döneminin önemli konularından biri oldu. Emekliler, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi ve daha iyi bir yaşam standardı için hükümetten destek bekliyor. Emeklilerin bu beklentileri, seçim sonuçlarını etkileyebilir ve yeni dönemde emekliler için politika değişiklikleri gündeme gelebilir.

Bakmadan Geçme