• Haberler
  • Emekli
  • 'Emekli simit satsın' diyen 'ihaleci' milletvekiline tepki: Simidi kendisi satsın

'Emekli simit satsın' diyen 'ihaleci' milletvekiline tepki: Simidi kendisi satsın

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı'nın, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan dar gelirli emeklilere yönelik 'Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat' şeklindeki tavsiyesi büyük tepki çekti. Ardından o vekilin şirketinin kamudan milyonlarca ihale aldığı ortaya çıkmıştı. Kaşlı'ya bir tepki de ünlü gazeteciden geldi.

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı'nın, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan dar gelirli emeklilere yönelik "Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat" şeklindeki tavsiyesi büyük tepki çekti. Özellikle bu sözlerin ardından yapılan araştırmalar, Kaşlı'nın ailesinin şirketi olan Kaşlılar Mağazacılık ve Pazarlama Şirketi'nin kamudan milyonlarca liralık ihaleler aldığını ortaya koydu.

Bu arada; Now Tv’deki "Orta Sayfa" programında da Kaşlı'nın sözleri gündeme  gündeme geldi. Ankara basınının deneyimli ismi gazeteci yazar Murat Yetkin, Kaşlı’nın sözlerine tepki göstererek “Simidi kendisi satsın” dedi.

Emekillere geçinebilmek için "simit satmalarını" öneren Kaşlı'nın kamudan milyonlarca ihale aldığına ilişkin haberler de hala gündemde.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Ramazan Kaşlı'nın aile şirketi 2018 yılından bu yana AKP'li Nevşehir Belediyesi, Kayseri'nin AKP'li Melikgazi Belediyesi ve AKP döneminde Kırşehir Belediyesi'nden toplamda 5 milyon liralık ihale kazandı. Milletvekili Ramazan Kaşlı'nın, şirket ortağı olduğu ve aynı zamanda Meclis'te MHP Milletvekili olarak görev yaptığı dönemde Kırşehir Belediyesi'nden 122 bin 472 TL, Kayseri Melikgazi Belediyesi'nden 120 bin 737 TL ve Nevşehir Belediyesi'nden 17 bin 454 TL olmak üzere toplamda 260 bin 663 TL değerinde üç ayrı ihale aldığı belirlendi.

Şirketin 2018 yılından bu yana çoğunluğu AKP'li Nevşehir Belediyesi'nden olmak üzere 11 kamu ihalesi kazandığı bilgisi paylaşıldı. Belediyelere iş elbisesi ve ayakkabı satan şirketin 6 yılda kasasına toplamda 4 milyon 911 bin 696 TL girdiği ifade edildi. Milletvekili seçildikten sonra sadece 10 ayda 3 kez TBMM kürsüsüne çıkan Kaşlı'nın hiçbir önerge de vermediği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Odatv'ye bir açıklama yapan Kaşlı cephesi ise Kırşehir belediyesinden alınan ihalede CHP'li belediye olduğunu, 2022 yılında CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Eshot genel müdürlüğünden alınan ihalenin eksik olduğunu ve şirketlerinin 26 yıldır ayakkabı sektöründe faaliyet gösterdiğini belirtti. Ayrıca, şirketlerinin Türkiye'de üretim yapan fabrikalara iş kıyafetleri, iş ayakkabıları, kişisel koruyucu donanımları tedarik ettiğini ve EKAP üzerinden şeffaf bir sistem olan e-ihale üzerinden farklı tarihlerde ihaleler aldığını ifade etti.

Ramazan Kaşlı'nın basın açıklaması

Kaşlı konuyla ilgili detaylı bir basın açıklaması yapmıştı. 

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Kanal 68 Televizyonu'nda katıldığı canlı yayında emeklilere yönelik ifadelerinin çarpıtıldığını ve olumsuz bir algı oluşturulduğunu savundu. Kaşlı, emeklilere yönelik gerçekçi ve samimi çalışmalar yaptıklarını belirtti. Konuşmasında çocukluk arkadaşıyla yaptığı bir sohbeti örnek göstererek, emeklilerin geçmişte ek işler yapmak durumunda kaldığını vurguladı, ancak bu ifadenin bugünkü emekliler için geçerli olduğu anlamına gelmediğini öne sürdü.

Kaşlı'nın sözlerinin manipüle edilerek servis edildiğini savunarak bu tür manipülasyonların MHP'yi olumsuz etkilemeyeceğini, halkın gerçekleri gördüğünü ve iftiralara kanmayacağını belirtti.

Kaşlı ayrıca MHP'nin emeklilerin haklarına yönelik net görüşleri olduğunu ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bu konudaki hassasiyetini sıkça dile getirdiğini hatırlattı. Kaşlı, Bahçeli'nin 2023 yılında yaptığı TBMM Grup Toplantısı ve 2023 yılında hayat standartlarının düzenlenmesine dair açıklamalarını referans gösterdi.

Aksaray'da MHP'nin seçimleri kazanmaya en yakın parti olduğunu belirten Kaşlı, bu başarının bazı çevreler tarafından sindirilemediğini ifade etti. Seçimlerde MHP'nin emeklilere yönelik sunduğu projeleri detaylandırdı: "Hilal Kart ile ihtiyaç sahibi emeklilere gıda yardımı, eve kira olan emeklilere kira desteği, Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere maddi destek, %50 indirimli su, emlak ve çevre temizlik vergisi, 3 ayrı mahallede emekli ve sosyal tesisleri, sosyal tesislerde %50 indirim, ulaşım sorunlarına köklü çözüm, evde bakım hizmetleri ve kooperatiflerde eğitmenlik fırsatı."

Kaşlı, kamuoyunu meşgul eden haber ve yorumlar nedeniyle zarar gören emeklilerden özür dilediğini ifade etti. Kasıtlı bir iftira olarak kurgulanan bu haberlerin, MHP'ye duyulan güveni zedelemeyeceğini ve partinin yükselişinin devam edeceğini belirtti.

 

Bakmadan Geçme