Emekli promosyon ödemeleri bugün başlıyor

Emeklilere yönelik banka promosyonlarında artışa gidildiği duyuruldu. Kamu bankaları tarafından sunulan promosyon tutarları 8 bin ila 12 bin lira arasında değişecek. Başvuruların banka şubeleri veya e-Devlet üzerinden yapılabileceği belirtilirken, promosyon ödemelerinin bugün başlayacağı açıklandı.

  • 155

Emekli aylığı promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak? Son haftanın en çok cevabı merak edilen sorularının başında geliyor.

Emeklilere yönelik banka promosyonlarınının artırıldığını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Buna göre, kamu bankaları tarafından sunulan promosyon tutarları 8 bin ila 12 bin lira arasında  olacak. Başvuruların banka şubeleri veya e-Devlet üzerinden yapılabileceği belirtilirken, promosyon ödemelerinin bugün başlayacağı açıklandı.

Kamu bankalarının emekliler için belirlediği promosyon tutarlarının netleştiği ve başvuruların devam ettiği ifade edildi. Ödemelerin ise bugün itibarıyla yapılacağı bildirildi.

Emekli promosyonu için başvurular banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bankalar, emekliye promosyon verilmesi için 3 yıl taahhüt talep ederken, daha avantajlı bir teklif sunulması durumunda banka değişikliği yapmanın mümkün olduğu belirtildi. Değişiklik durumunda herhangi bir cayma bedeli alınmayacağı ve ödenen promosyon miktarının iadesinin sağlanacağı vurgulandı.

Başvuruları kabul edilen emeklilerin promosyon ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplarına yatırılmaya başlanacağı ifade edildi. Kamu bankalarının, emekli maaşlarının miktarına göre 8 bin ila 12 bin lira arasında promosyon ödeyeceği duyurulmuştu.

Ayrıca, promosyon alanların daha yüksek promosyon teklifi alması halinde önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabilecekleri bilgisi verildi. Emekli, dul ve yetim maaşı alan toplam 16 milyon kişinin uygulamadan yararlanabileceği belirtilirken, kamu bankaları haricinde özel bankalardan da promosyon alınabileceği hatırlatıldı.

Bakmadan Geçme