• Haberler
  • Emekli
  • Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi başladı: SSK, Bağkur emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi başladı: SSK, Bağkur emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri başladı. Ödemeler 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak ve 3 bin TL olarak hesaplara yatırılacak. İşte ödeme takvimi...

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri programı belli oldu. Ödeme takvimi bugün (10 Haziran 2024) itibarıyla başladı.

 3 bin TL olarak belirlenen emekli ikramiyesi, Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatırılacak. 15 milyondan fazla vatandaşı ilgilendiren konuya ilişkin son dakika gelişmeleri takip edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da sosyal medya hesabı üzerinden Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme takvimini duyurdu. İşte, 2024 SSK, Bağ-Kur ve EYT emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran tarihlerinde hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyesi ödeme tarihlerine ilişkin yaptığı açıklamada, emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde 10-14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacağını belirtti.

- 4 (c) (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 10 Haziran 2024 tarihinde,
- 4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 11 Haziran 2024 tarihinde,
- 4 (a) (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-14 Haziran 2024 tarihleri arasında ödenecek.

Işıkhan, "Emekli ve hak sahiplerimize toplamda 42 milyar TL bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirilecek. Ülkemizin emektarları, kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı emekli ikramiyesini kimler alabilir?

Bakan Vedat Işıkhan, bayram ikramiyesine ilişkin yaptığı açıklamada, bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye yükselttiklerini ve takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini belirtti. Bayramdan önce ikramiyelerin verileceğini ve çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Işıkhan, yakın zamanda kesin takvimin açıklanacağını söyledi.

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre, yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucularına da yatırılacak.

Birden fazla aylık alanların ikramiye ödemesi

SGK’den birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek. Örneğin, bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa, sadece kendi emekliliğinden dolayı 3 bin lira ikramiye alacak.

Bir kadın hem dul aylığı, hem de yetim aylığı alıyorsa, en yüksek aylık aldığı dosyadaki oran üzerinden tek ikramiye alabilecek. Emekli aylığı ile birlikte sürekli iş göremezlik geliri alanlar ise sadece emekliliğinden dolayı 3 bin lira ikramiye alacaklar.

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarılmasına yönelik madde kabul edildi.

Bakmadan Geçme