Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde yeniden seçilmesinin ardından mazbatasını aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde yeniden seçilmesinin ardından mazbatasını aldı. İstanbul İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen törene İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve parti teşkilatı da katıldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin, İmamoğlu'nu tebrik ederek, "Mazbata, kamusal bir göreve seçilen kişilere, usul ve yasaya uygun bir şekilde seçildiğini gösteren bir belgedir. Sayın İmamoğlu İBB başkanlığına ilk olarak 2019'da seçilmiş ve 31 Mart 2024'te yaklaşık yüzde 51 oy alarak ikinci kez seçilme başarısını göstermiştir." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, mazbatasını alırken yaptığı konuşmada, "Bu mazbata 16 milyonundur" dedi ve ekledi: "Önümüzdeki 5 yılda şehrimizin dünyadaki konumunu çok daha yüksek seviyelere taşıyacağız. Uluslararası alanda bölgesine liderlik eden bir kent olacağız."

Ayrıca İmamoğlu, vatandaşlara da seslenerek, "Gençlerimiz gençliklerini doya doya yaşasın diye çok çalışacağım. İstanbul'da her insanımız, özgürlüğü, mutluluğu, huzuru, kardeşliği hissedecek. Geçtiğimiz 5 yılda İstanbul'un bu tam yol ileri sürecini dönem dönem yavaşlatan, engelleyen girişimlere maruz kaldık. Temennim, bu engelleme girişimleri bir daha olmaz." şeklinde konuştu.

İmamoğlu, İstanbul'da gerçekleştirilecek projelerle ilgili olarak da, "Daha çok metro, altyapı, yeşil alan, kültür sanat, dayanışma, sosyal destek, tarihi yapıların restorasyonu her alanda rekor düzeyde başardığımız işleri önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını hepinizin huzurunda mazbatayı aldıktan sonra bir kez daha vaat ediyoruz." dedi.

Ekrem İmamloğlu şunları kaydetti:

"Bu süreci destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Başta sevgili eşime, çocuklarıma, anneme, babama, kardeşlerime ve yakınlarıma teşekkür ediyorum. Başta eşim ve çocuklarım en fazla ayrı kaldığımız sürecin en zorunu yaşayan onlar oldular.


Allah sağlık sıhhat verir önümüzdeki 5 yılda çok değerli bir süreci yaşıyor olacağız. Yeni dönemde en önemli şey 16 milyon insanımızı eşit görerek, halkın parasını halkın çıkarı için kullanarak, bu şehrin çocukları hayata hazırlanabilsinler diye, gençlerimiz gençliklerini doya doya yaşasın diye çok çalışacağımı hepinizin huzurunda söz veriyorum.


Şimdi daha çok bir araya geleceğiz, konuşacağız. Bu şehrin annelerinin, babalarının, içlerinin huzurlu olduğu bir dönemi vaat edeceğiz. Bu şehirde kimse kendisini yalnız hissetmesin diye çalışacağız. İstanbul'da her insanımız, özgürlüğü, mutluluğu, huzuru, kardeşliği hissedecek. Daha iyilerini yapacağız.


Önümüzdeki 5 yılda şehrimizin dünyadaki konumunu çok daha yüksek seviyelere taşıyacağız. Uluslararası alanda bölgesine liderlik eden, iyi duygularda liderlik eden, demokraside, dayanışmada, bilimde teknolojide liderlik eden çok özel dünya kenti hale gelmeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz 5 yılda İstanbul'un bu tam yol ileri sürecini dönem dönem yavaşlatan, engelleyen girişimlere maruz kaldık. Umuyorum ve diliyorum ki, milletimizin seçimleri, milletimizin tercihleri, ortaya koyulan sonuçla sağduyu aynı şekilde Ankara'da merkezi idarede, hükümete ve sayın Cumhurbaşkanına da mesaj olur.

Bu işin bir masada oturmak zorunda olduğumuz, birlikte hareket etmemizin, milli bir tavır olduğunu buradan bütün yöneticilere iletiyorum. İnşallah bu engelleme girişimleri bir daha olmaz, inşallah buna son verirler. Hükümet ve belediye ilişkilerine işbirliğine dayalı saygılı ve özenli bir dönemi hep birlikte var ederiz. Temennim budur. Bu büyük bir kazanım olur.


İstanbullular 31 Mart'ta bu mesajı çok güçlü bir şekilde verdi mi? Bu sesin Ankara'dan duyulacağını; vatandaşla inatlaşmanın asla ve asla kendilerine fayda vermediğinin farkına varırlar. Önümüzdeki süreçte de icraat, hizmet ve yatırımla dolu yoğun bir dönemi devam ettireceğiz. Daha çok metro, altyapı, yeşil alan, kültür sanat, dayanışma, sosyal destek, tarihi yapıların restorasyonu her alanda rekor düzeyde başardığımız işleri önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını hepinizin huzurunda mazbatayı aldıktan sonra bir kez daha vaat ediyoruz.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailemize teşekkür ediyoruz. Çalışanlarımıza, yöneticilerimize. Onların sorumluluk duyguları bizim için çok önemli. Onların bilgileri, tecrübeleri ile birlikte geleceğe daha umutla bakıyorum. Hem 5 yıla teşekkür hem önümüzdeki 5 yılda çok daha fazla çalışacaklar.

Her zaman kendimi 2019'dan bu yana kocaman İstanbul halkının ve ittifakının adayı olarak tarifledim. Siyasi partilerin ötesinde doğruluktan, güzellikten yana büyük bir vicdan ve haysiyet ittifakının altını çizdim. Her siyasi görüşten, her renkten sesleri barındıran inanılmaz derecede keyifli halkı kapsayan süreç. Kendi rengini sesini üretip büyük bir buluşmaya dönüştü İstanbul ittifakı. Allah'ın izniyle daha da bunu büyüteceğiz. Bu ittifak ülkemize de iyi geliyor öyle değil mi? Buradan kendisini bu kıymetli İstanbul ittifakının bir parçası gören her bireye yürekten teşekkür ediyorum.

Elbette bu güzel ittifakın öncü gücü ve enerji kaynağı olan ve her zaman içi kıpır kıpır insanlarla dolu İstanbul Gönüllüleri'ne de teşekkür ediyorum. Yüce gönüllü olmanın ne demek olduğunu her zaman gösterdiler. Bütün bu süreci başlatıp, böylesi güzel bir erdemli zaman dilimiyle taçlandıran CHP ve siyasi yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. En başta sayın genel başkanım sayın Özgür Özel'e teşekkür ediyorum. Bütün genel merkez yöneticilerini, milletvekillerini Türkiye'den bize destek sunan üyeleri, her sandığa sahip çıkan, başarının altına imza atan İstanbul örgütüne ve tabii ki il başkanımıza herkesin üzerinde teşekkür ediyorum."

Tüm partilerin ve adayların İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışındaki performansı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonuçlarına göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, %51,14 oy oranıyla toplamda 4.432.862 oy alarak birinci oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Murat Kurum ise %39,59 oy oranıyla 3.431.588 oy alarak ikinci sırada yer aldı.

Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Mehmet Altınöz %2,61 oy oranıyla 226.450 oy alarak üçüncü, Zafer Partisi (ZAFER) adayı Azmi Karamahmutoğlu ve DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş aynı oy oranıyla %2,12 ile dördüncü sırayı paylaştı. İYİ Parti (İYİ) adayı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ise %0,63 oy oranıyla 54.619 oy alarak beşinci sırada yer aldı.

Seçimde diğer adayların aldığı oy oranları ve sıralamaları şöyle:

Saadet Partisi (SAADET) adayı Birol Aydın %0,56 oy oranıyla 48.894 oy ile altıncı, Memleket Partisi (MEMLEKET) adayı Emre Berk Hacıgüzeller %0,17 oy oranıyla 14.907 oy ile yedinci, Yeni Türkiye Partisi (YTP) adayı Burhanettin Aktürk %0,16 oy oranıyla 14.265 oy ile sekizinci, DEVA Partisi adayı İdris Şahin %0,13 oy oranıyla 11.409 oy ile dokuzuncu, HAK-PAR adayı Mustafa Aytaş %0,11 oy oranıyla 9.563 oy ile onuncu sırada yer aldı.

Seçimde diğer adayların performansları ise şu şekilde:
Bağımsız aday Vedat Taylan Yıldız %0,05 oy oranıyla 4.749 oy ile on birinci, Anavatan Partisi (ANAP) adayı Umut Çınar %0,03 oy oranıyla 3.015 oy ile on ikinci, TKH adayı Ziya İncedere %0,03 oy oranıyla 2.383 oy ile on üçüncü, ABP adayı Osman Tekin %0,03 oy oranıyla 2.220 oy ile on dördüncü, Milli Yol adayı Hüseyin Işık %0,01 oy oranıyla 1.137 oy ile on beşinci sırada yer aldı. 

Bağımsız adayların performansı

Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile on altıncı, Bağımsız aday Merve Karataş %0,02 oy oranıyla 1.652 oy ile on yedinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile on sekizinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile on dokuzuncu, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirminci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirmi birinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirmi ikinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirmi üçüncü, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirmi dördüncü, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirmi beşinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirmi altıncı, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirmi yedinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirmi sekizinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile yirmi dokuzuncu, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuzuncu, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuz birinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuz ikinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuz üçüncü, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuz dördüncü, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuz beşinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuz altıncı, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuz yedinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuz sekizinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile otuz dokuzuncu, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırkıncı, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırk birinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırk ikinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırk üçüncü, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırk dördüncü, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırk beşinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırk altıncı, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırk yedinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırk sekizinci, Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile kırk dokuzuncu ve Bağımsız aday İshak Akbay %0,01 oy oranıyla 1.263 oy ile ellinci sırada yer aldı. Bağımsız aday Memet Ali Aydoğmuş %0,00 oy oranıyla 333 oy ile elli birinci, Bağımsız aday Fatma Ragibe Kanıkuru Loğoğlu %0,00 oy oranıyla 278 oy ile elli ikinci, Bağımsız aday Abdullah Arli %0,00 oy oranıyla 260 oy ile elli üçüncü, Bağımsız aday Sena Elest Akıncı %0,00 oy oranıyla 244 oy ile elli dördüncü, Bağımsız aday Orhan Çebi %0,00 oy oranıyla 232 oy ile elli beşinci, Bağımsız aday Habip Aksu %0,00 oy oranıyla 204 oy ile elli altıncı, Bağımsız aday Bilen Akpınar %0,00 oy oranıyla 192 oy ile elli yedinci, Bağımsız aday Yaşar Polat %0,00 oy oranıyla 186 oy ile elli sekizinci, Bağımsız aday Burak Emre Çetin %0,00 oy oranıyla 185 oy ile elli dokuzuncu, Bağımsız aday Cemal Tarancı %0,00 oy oranıyla 181 oy ile altmışıncı, Bağımsız aday Güven Akıcı %0,00 oy oranıyla 179 oy ile altmış birinci, Bağımsız aday Polat Erdoğan %0,00 oy oranıyla 160 oy ile altmış ikinci, Bağımsız aday Atakan Bozyayla %0,00 oy oranıyla 154 oy ile altmış üçüncü, Bağımsız aday Yüksel Özden %0,00 oy oranıyla 152 oy ile altmış dördüncü, Bağımsız aday Ömer Karvan %0,00 oy oranıyla 148 oy ile altmış beşinci, Bağımsız aday Ahmet Soytürk %0,00 oy oranıyla 140 oy ile altmış altıncı, Bağımsız aday Hüseyin Durmaz %0,00 oy oranıyla 136 oy ile altmış yedinci, Bağımsız aday Mirhat Tekin Brusk %0,00 oy oranıyla 127 oy ile altmış sekizinci, Bağımsız aday Uğur Etlik %0,00 oy oranıyla 119 oy ile altmış dokuzuncu ve Bağımsız aday Ahmet Birikmen %0,00 oy oranıyla 111 oy ile yetmişinci sırada yer aldı.

 

Bakmadan Geçme