• Haberler
  • Memur
  • Doktor randevusunda 'son dakika' iptalleri azaldı

Doktor randevusunda 'son dakika' iptalleri azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) 13 Mayıs'ta başlatılan 'Onaylı Randevu' uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) 13 Mayıs'ta başlatılan 'Onaylı Randevu' uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, "Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadık. Sadakatsizlik ve son dakika iptalleri nedeniyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Şimdi, randevusuna gelen vatandaşlarımızın oranında önemli artış var" dedi.

Uygulama başarılı

Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 13 Mayıs'ta başlayan 'Onaylı Randevu' uygulamasına ilişkin olarak Koca, "Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadığımızı söyleyebilirim. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri nedeniyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Bu anlamda, randevusuna gelen vatandaşlarımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim. Koordinasyon kurulu toplantımızda değerlendirme yapacağız. Bir aylık sonuçları da gelecek ay açıklayacağız ve tüm medyaya açık bir şekilde değerlendirme sonuçlarını paylaşacağız" dedi.

Hedef: Daha hızlı sağlık hizmeti

Bakan Koca, vatandaşın daha hızlı sağlık hizmetine erişimini sağlamak için çalıştıklarını belirtti. "Başta şehir hastanelerimiz ve eğitim araştırma hastanelerimiz olmak üzere, illerimizde ve hastanelerimizde değerlendirmeler yapıyoruz. Gerektiğinde klinik klinik, birim birim değerlendiriyoruz. Vatandaşın sağlık hizmetine tüm branşlarda erişebilmesini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle bazı branşlarda sorunlar var, bu sorunları çözmek için çaba gösteriyoruz. Sorunu çözene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Öncelikli gündem: Sağlık hizmeti

Vatandaşların sağlık hizmeti talebini karşılamanın öncelikleri olduğunu vurgulayan Koca, "Amacımız, sağlık hizmeti talebi olan vatandaşlarımızın tamamının taleplerini en hızlı ve en uygun şekilde karşılamak. Tüm mesaimizi çözüm için harcıyoruz. Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak. Çözüm var ve yakın zamanda daha iyi sonuçlar aldığımızı hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme