• Haberler
  • Memur
  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yemek operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yemek operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı ve Başkanlığı eleştirecek çok fazla konu var. Ancak eleştirinin ve algının da bir sınırının olması gerekiyor.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberinde Diyanet İşleri Başkanı'nın üst düzey yönetimine farklı yemek çıkarıldığı ile düşük ücret  alındığı belirtildi. Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Milyarlarca liralık bütçesi ve lüks makam araçlarıyla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) üst düzey yöneticileri için hazırlanan öğle yemeği listesi ortaya çıktı.

Vatandaşın ucuz et için zifiri karanlıkta kuyruklara girip saatlerce kuyruk beklediği, çocukların ete ulaşamadığı bir ülkede DİB’in üst düzey yöneticileri için hemen her gün etli yemek çıkıyor. Sebze yemekleri de kıymalı yapılıyor. Diyanet’in 17 Mayıs, yani bugünkü sofrasında “mısır çorbası, çiftlik köfte, bulgur pilavı, meyve” olacak.

PERSONEL 100 LİRA ÖDÜYOR

Yemek maliyetlerinin bir kısmı bütçeden karşılanırken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir günlük yemek için 67.5 TL ödüyor. Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, Diyanet Akademisi Başkanı, Genel Müdürler, Rehberlik ve Teftiş Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı da bu menü için 67.5 TL ödüyor. Diyanette çalışan 4/D’li işçiler radyo tv personeli ve KOMAŞ personeli ile Başkanlık personeli 100 TL ödüyor. Misafirler için ise yemek 110 TL. Aşçı, bekçi, hizmetli, şoför, yönetmen, 4/B sözleşmeli personel bu yemek için 30 TL, başkanlık müşaviri, baş müfettiş, hukuk müşaviri, avukatlar da 42 TL ödüyor."

Kamu kurumlarının yemek ücretleri tebliğle belirleniyor

MEMUR5.COM editörü, haberin unsurlarını analiz masasına yatırdı:

Haber incelendiğinde sanki Diyanet İşleri Başkanına özel yemek çıkıyor gibi bir algının ön plana çıkarıldığını görüyoruz. Yine Başkanın düşük ücret ödediği belirtiliyor. Başkanı ve Başkanlığı birçok yönden eleştirebilirsiniz ve bunda hakkınız da vardır. Ancak yemek bedelleri üzerinden eleştirmek etik değildir. Zira Başkan hangi yemeği yiyorsa diğer personeller de aynı yemeği yemektedir. Nitekim başka kurumlarda da aynı uygulama yapılmaktadır.

Halbuki yemek bedelleri "DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ UYGULAMA TEBLİĞİ" ile belirlenmektedir. Bu tutarlara aşağıda yer verilmiştir: Aşağıdaki tutarlar en az tutarlar olup daha fazlasını kurumlar belirleyebilmektedir. Habere göre Başkanın ödediği ücrette en düşük tutarın üzerindedir.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yemek operasyonu

 

Bakmadan Geçme