• Haberler
  • Emekli
  • Destici: Ramazan Bayramı ikramiyesi 5 bin, Kurban Bayramı ikramiyesi 10 bin lira olmalı

Destici: Ramazan Bayramı ikramiyesi 5 bin, Kurban Bayramı ikramiyesi 10 bin lira olmalı

Cumhur İttifakı'nın küçük ortaklarından BBP'ninlideri Mustafa Destici, emeklilere verilen ikramiyelerin yetersiz olduğunu belirterek Ramazan Bayramı ikramiyesinin 5 bin lira, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 10 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Cumhur İttifakı'nın küçük ortaklarından Büyük Birlik Partisinden (BBP) iktidara "bayram ikramiyesi" mesajı geldi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklilere verilen ikramiyelerin yetersiz olduğunu belirterek Ramazan Bayramı ikramiyesinin 5 bin lira, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 10 bin lira olması gerektiğini söyledi.  

Destici, Yozgat'ta partisinin Sarıkaya Belediye Başkan adayı Ali Osman Erbir'in seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, en düşük emekli maaşının 17 bin liraya, yani asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Emekli ikramiyelerinin son açıklamada 3 bin lira olarak belirlendiğini hatırlatan Destici, bu miktarın yeterli olmadığını vurguladı. Özellikle asgari ücretin ve emekli maaşlarının artmasına rağmen ikramiyelerin aynı oranda yükselmediğini ifade etti. Bu nedenle, emekli ikramiyeleri için yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getiren Destici, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin artırılmasının önemine işaret etti. Böylece, vatandaşların bayramlarda daha rahat bir şekilde geçinmelerinin sağlanacağını bildirdi.

Destici ayrıca çiftçilerin sorunlarını da ele alarak, mazot fiyatlarındaki vergilerin kaldırılması gerektiğini ve mazotun vergisiz olarak verilmesi gerektiğini söyledi. 

Ayrıca 28 Şubat döneminde yaşananları hatırlatan Destici, milletin iradesine yapılan her türlü müdahaleyi kınadıklarını ve bu tür darbelere karşı olduklarını vurguladı. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini koruyarak, farklılıkların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini belirtti ve milletin birbirine karşı hiçbir ayrımcılığa izin vermeyeceğini vurguladı.

Bakmadan Geçme