• Haberler
  • Soru-Cevap
  • Daha önce öğretmenlik yapan eğitmenler 3600 ek göstergeden yararlanabilir mi?

Daha önce öğretmenlik yapan eğitmenler 3600 ek göstergeden yararlanabilir mi?

Öğretmenlik görevinden sonra 1-4 dereceli eğitmen kadrosuna atanmış olanlar, 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilir mi?

Sorusunun cevabını MEMUR5.COM editörü masaya yatırdı

Soruya cevap bulmak adına 657 sayılı Kanun’un 43/B maddesine bakmak gerekiyor. Bu maddeye göre, ilgili kişilerin belirtilen sınıf ve görevlerde bulundukları sürece ek göstergeler ödemelere esas alınır, ancak terfi bakımından kazanılmış hak sayılmazlar. Bu çerçevede, kurumlara 1, 2, 3 ve 4 dereceli kadrolara atananlara, daha önceki kariyerleri ile ilgili sınıf veya ilgili Cetvelde belirtilen görevlerde kazanılmış hak aylık derecelerine göre alabilecekleri ek göstergelerden düşük olamaz. 

657 sayılı Kanun’un 43/B ve 68/B maddeleri göz önünde bulundurulduğunda, personelin kazanılmış hak aylık derecesi 1-4 dereceden daha düşük olsa bile, 4 üncü dereceye atanması halinde öğrenim durumuna göre 4 üncü dereceye karşılık gelen ek gösterge rakamından yararlandırılması gerekmektedir. Madde metninde, kariyer görevlerde bulunanların daha sonraki kadrolara atanmalarıyla ilgili herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Sınırlama sadece 1, 2, 3 ve 4. dereceli kadrolara yapılan atamalarla ilgilidir.

Bakmadan Geçme