• Haberler
  • Aktüel
  • CHP lideri Özel AK Parti'yi sıkıştıracak alanları buldu

CHP lideri Özel AK Parti'yi sıkıştıracak alanları buldu

Kimileri "gölge lider", "Tipi Tip", "Başkan olabilir ama lider olamaz" derken CHP lideri gündem oluşturmaya ve AK Partiyi sıkıştırmaya başladı bile.

Atamayan öğretmenler ve emekliler adeta CHP lideri Özel için can simidi haline geldi. Onlara yönelik Özel'in vaatlerine bakılınca şimdiden iktidar rüyaları görmeye başladığı anlaşılıyor. 

Bir de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından Özel'in ayağına atılan mülakat topu gol için fırsata dönüştü.

Atanamayan öğretmen adayları mülakatın kaldırılması için gösteri üstüne gösteri yaparken ve önceki Bakan Mahmut Özer'in mülakatın kaldırılacağı yönündeki beyanatı da orta yerde dururken yeni Bakan Yusuf Tekin tarafından mülakatın etkisinin olağan dışı artırılması Özel için beklediği fırsatı ayağına getirdi.

Zaman zaman ıskalasa da Özel'in gündem oluşturma yeteneği gün geçtikçe artıyor ve polemik yerine beceriksizlikler üzerinden gitmeyi deniyor. 

Özellikle AK Parti'nin yumuşak karnının neler olduğunu ve zaman içerisindeki zik zaklarını yakaladığı için üstüne üstüne gidiyor. İktidarın EYT ve 3600 ek göstergedeki zik zakları adeta Özel'in arayıp da bulamadığı fırsata dönüştü. İktidarın sıkıştıkça olmayacak şeyleri yapar hale gelmesi bundan sonra da olmayacak şeyleri yapacağı anlamına geldi. Bunun içindir ki talep sahipleri taleplerinin makul olmasa da yerine gelebileceğini düşünür hale geldi.

Sonuç olarak AK Parti stratejik hareket etmez ve oluşturulan gündemin peşine takılırsa bir de zayıf takımla yola devam ederse çok iyi günlerin beklemediğini söylemek kehanet olmayacaktır.

Bakmadan Geçme