• Haberler
  • Emekli
  • Çanakkale Şehitler Abidesi önünde açıklama: Ekonomik kriz onları da sarsıyor

Çanakkale Şehitler Abidesi önünde açıklama: Ekonomik kriz onları da sarsıyor

Çanakkale Şehitler Abidesi önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, gazilerin ve şehit ailelerinin ekonomik ve sağlık sorunlarına dikkati çekti.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı kutlamalarına 3 gün kala gazi ve şehitlerin sorunları bir kez daha gündeme geldi. Çanakkale Şehitler Abidesi önünde yapılan açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarihi "Dur Yolcu" Çanakkale Şehitler Abidesi önünde konuşma yaptı.

Bağcıoğlu'na, CHP Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği temsilcileri de eşlik etti.

Gazilerin ve şehit ailelerinin ekonomik ve sağlık sorunlarını dile getiren Bağcıoğlu, özellikle sağlık sorunlarının acil çözüm gerektirdiğini vurguladı. Bağcıoğlu, gazilerin protezleri ve tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında yaşanan sıkıntılara değindi ve bu sorunların çözülmesi çağrısında bulundu. "Bu talepleri dikkate alın. Gazilerimiz için harekete geçin. En azından bir açıklama bekliyoruz" diyerek Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na seslenen Bağcıoğlu, gazilerin haklarının korunması ve sorunlarının çözümü için hükümetin gereken adımları atması gerektiğini belirtti. 

Bağcıoğlu şunları kaydetti:

"Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin toplumun her kesiminde olduğu gibi ekonomik sorunları dayanılmaz boyutlara gelmiştir. Ama bunun dışında özellikle sağlık sorunlarının da acil çözülmesi gerekir. Gazilerimizin protezleri, tekerlekli sandalyeleri için yapılması gereken ödemelerde sıkıntılar yaşanmaktadır. Gaziler, Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine rağmen rehabilitasyon ve fizik tedavi işlemleri 5-6 ay gibi ciddi süreler almaktadır. Bu sorunların bir an önce çözülmesi şarttır."

Bakmadan Geçme