• Haberler
  • Aktüel
  • Bu 3 güne dikkat! Sıcaklıklar 8 derece birden düşecek

Bu 3 güne dikkat! Sıcaklıklar 8 derece birden düşecek

İstanbul'da cuma akşamı beklenen şiddetli yağışla birlikte, arife yani cumartesi günü sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. İzmir'de de aynı gün bir miktar serinleme yaşanacak.

Aşırı sıcakların etkisini sürdürdüğü Türkiye'de, hafta sonu önemli bir sıcaklık düşüşü bekleniyor. İstanbul'da cuma akşamı şiddetli yağış görülecek, cumartesi günü ise sıcaklıklar İstanbul ve Bursa'da 8 derece birden düşecek. İzmir'de de aynı gün serinleme yaşanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), aşırı sıcaklara karşı uyarıda bulunarak, özellikle saat 11.00-16.00 arasında yaşlı, hasta ve hamilelerin güneş altında uzun süre kalmaması gerektiğini duyurdu.

Tüm yurtta sıcaklar etkisini sürdürmeye devam ederken, Marmara, Ege ve Akdeniz'de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre, 2024 Nisan döneminde 195.870 tüketici bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düştü. Bu, bir önceki aya göre yüzde 7.33'lük bir artış anlamına geliyor. 2024 Şubat-Mart dönemindeki artış hızının yüzde 1.49 olduğu göz önüne alındığında, borçlarını ödeyemeyen tüketici sayısındaki bu hızlı artış endişe verici bir toplumsal soruna işaret ediyor.

Perşembe günü İstanbul ve Ankara 35, İzmir 42, Bursa 38, Antalya 37 derece olacak. Cuma akşamı İstanbul'da şiddetli yağış bekleniyor. Arif günü yani cumartesi günü İstanbul ve Bursa'da sıcaklıklar 8 derece birden düşerken, İzmir'de de serinleme yaşanacak. Marmara'da rüzgar sert esecek ancak sıcaklık etkisini sürdürecek. Cuma günü Trakya'da şiddetli yağış beklenirken, uzmanlar sel tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Ege bölgesinde aşırı sıcaklar iki gün daha devam edecek, Manisa ve Denizli 43, Aydın 44, Muğla 41, Kütahya 36, Bodrum 38 derece olacak. Cuma günü Afyonkarahisar ve Kütahya'da yağış bekleniyor. Akdeniz'de Kahramanmaraş 40, Adana 38, Isparta 39, Hatay 38 derece sıcaklıklarla bayram boyunca yüksek sıcaklıklar sürecek. Karadeniz'de Bolu, Kastamonu ve Tokat 34-36 derece, Trabzon ve Samsun'da 28-30 derece ve yüksek nem oranı olacak. Batı Karadeniz'de cuma akşamı ve cumartesi kuvvetli yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu'da hava açık, Erzurum 26, Malatya 35 derece. Güneydoğu'da sıcaklık artacak, Gaziantep 38, Şanlıurfa 40 derece olacak. Hafta sonu Doğu Anadolu'da sağanak yağış bekleniyor.

Bakmadan Geçme