• Haberler
  • Memur
  • Bozbey yeğenini yönetim kurulu başkanı yapmıştı, tepkiler üzerine geri adım attı

Bozbey yeğenini yönetim kurulu başkanı yapmıştı, tepkiler üzerine geri adım attı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'i, belediyenin iştiraki olan Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması tepkilere neden oldu. Bozbey'in, "Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" şeklindeki savunmasının ardından tepkiler üzerine geri adım attı.

 Bozbey, "Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik, böyle bir atama olmayacak. Yeğenim kendi isteğiyle bu görevden affını istedi." açıklamasını yaptı.

AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan bu atama skandalı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yeğenin atanmasına ilişkin olarak yapılan açıklamaların ardından, Başkan Bozbey'in geri adım atması ise şaşkınlıkla karşılandı.

Bozbey, TV100'de Gürkan Hacır'ın sunduğu programa gönderdiği açıklamada şunları kaydetti:

 "Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik, böyle bir şey olmuyor, bu atama olmayacak. Biz güvendiğimiz bir şeyi yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten güvendiğimiz insanlara ihtiyacımız var. Sırtımızı yaslayabileceğimiz insanlarla çalışmak istedik. Niteliği, kariyeri desen hepsi tamam. Yeğenim kendi isteğiyle, 'Kimseyi zan altında bırakmak istemem, ben de hak etmiyorum bu ifadeleri' dedi ve bu görevden affını istedi. Böyle bir şey düşündüğümüzle kaldı." 

Bakmadan Geçme