• Haberler
  • Memur
  • Bir okul müdürünün çocukların terkedildiği sosyal medya velayetine isyanı

Bir okul müdürünün çocukların terkedildiği sosyal medya velayetine isyanı

HER ÇOCUK MASUMDUR YA AİLELER MASUM MU


Bir okul müdürü bize gönderdiği e-posta'da okulunda yaşanan bir olayı anlatarak feryadını dile getirmiş.

Bir Anadolu şehrinde görev yapan okul müdürümüzü dinleyelim:

Okulda görev yaptığım esnada,1.sınıf öğretmeni okulun henüz açıldığı eğitim öğretimin başladığı üçüncü günde yanıma gelerek “Müdürüm Ahmet ağza alınmayacak ,hayatta hiç duymadığım küfürleri tüm sınıf arkadaşlarına ve bana ediyor.”dedi.

Ben de “Okulumuz Rehber Öğretmeni’ni çağırıp durumu hep birlikte konuşup ailesini de durumdan haberdar ederek bu masum yavrumuza yardımcı olalım.” dedim.

Rehber Öğretmen çocuğun annesini arayıp okula davet etti.

Çocuğun annesine durumu anlattığında, anne hışımla; "Hocam, benim çocuğum hayatında hiç bilmediği şeyleri, küfürleri okulda öğrendi.‘’demez mi... 

Tabi dayanamadım ve söze karıştım: “Hanımefendi tamam öğretmen arkadaşlarım çok başarılı, kabiliyetli fakat üç günde hiçbir öğretmen bu kadar büyük çaplı küfürleri öğretemez.’’dedim.

Ama nafile, öğrenci velisi hiçbir şekilde okul yönetimine yardımcı olmaya çalışmaz.

Peki bu çocuk bu küfürleri nereden ve nasıl öğrenmişti?

Asıl soru buydu. Maalesef bir çok aile çocuğuna yeterli zamanı ayıramadığı için çocuklar sosyal medyanın velayetine teslim ediliyor. Öyleki sizin ömür boyu duymadığınız argo tabirleri sosyal medyada yer alan bir videoda bulabilirsiniz. 

Bir çekirdek kabuğunu doldurmayan ve içerisi iğrenç ifadelerle dolu videoların milyonlarca izlediğini unutmayalım. Adamlar bu tür argo ifadeler içeren videolardan para kazanıyorlar. İşte bu videoları çocuklarımızdan uzak tutalım.

Bizim örnekte de çocuk sosyal medyaya- akıllı telefon annesine- emanet edilmişti.

“Youtube anne” çocuğumuza gereken her türlü eğitimi(!) fazlasıyla vermişti.

Bu olaylar birçok defa devam etti, aile daima çocuğunun arkasında durarak, öğretmenlerin birlikte çözüm üretme önerisine karşı gelir ve diyaloğa yanaşmaz.

Sonucu merak edenler için anlatalım. Çocuk büyüdü ve delikanlı oldu. Anne artık hiçbir şekilde çocuğuna söz geçiremez ve güç yerimez hale gelmiştir. Anlayacağınız çocuğunu sosyal medyanın velayetine teslim eden anne babalar da benzer sorunlar yaşıyorlar. Sonuçta anne çocuğunu ne okula gönderebiliyor ne de herhangi bir işte çalıştırabiliyor.

Sevgili aileler babalar çocuğunuzu sosyal medyanın insafına ve velayetine teslim etmeyin, onlara zaman ayırın. Okul yönetimiyle birlikte hareket ederek uyarılara dikkat kesilin ve çözüm üretin. Zamanında tedbir almazsanız küçük hatalar büyür ve çözülemez hale gelir.

Öğretmen ve idarecilerin öğrencilerin kötülüğünü istemeyeceğini unutmayalım. 

memur5.com

Bakmadan Geçme