• Haberler
  • Aktüel
  • Başsavcı ile avukat arasındaki tuvalet krizi çözüldü

Başsavcı ile avukat arasındaki tuvalet krizi çözüldü

Antalya'nın Kaş ilçesindeki adliye binasında Kemal Sunal filmlerini aratmayan bir olay yaşanmıştı.

Filmde yaşanan ağanın şeyinin üstüne şey olurmu repliğine benzer bir olay da Kaş adliyesinde yaşandı. Öyle ki olay Hakimler ve Savcılar Kurulu ile Adalet Bakanlığı'na da taşınmıştı. 

Başsavcı Gökhan Feyzoğlu ile  avukat Hakan Tüzen arasında yaşanan tuvalet krizi sonunda çözüldü ve mutlu sona erişildi. 

Bundan sonra avukatlar eskiden olduğu gibi adliyedeki tuvaleti yeniden kullanabilecekler.

Olay şöyle olmuştu:

Antalya'nın Kaş Adliyesi'nde avukat Hakan Tüzen'in, başsavcı Gökhan Feyzoğlu tarafından tuvaletten zorla çıkarılmasına ilişkin olayda, avukatların yıllardır kullandığı tuvaletin kilidinin değiştirilmesi üzerine Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetiminin Adalet Bakanlığı nezdindeki görüşmelerinden olumlu sonuç çıktı. Tuvaletlerin eskiden olduğu gibi avukatların kullanımına açıldığı duyuruldu.

Antalya Baro Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez'in, bakanlık nezdindeki görüşmelerden olumlu netice alınamadığı yönündeki açıklamasından bir süre sonra ise tuvalet krizinin çözüldüğü yönünde ikinci duyuru yapıldı. Baro Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez, bakanlık nezdindeki görüşmeler sonucunda adliyedeki tuvaletin avukatların da kullanımına açıldığını dile getirdi.

Kamu görevi yapan avukatlara karşı başsavcının sergilediği tavrın yanlışlığı sonunda anlaşılarak iş tatlıya bağlandı. Ancak kamu gücünü kullananların sergilediği tavır açısından konu özü itibarıyla üzerinde düşünmeyi gerektiriyor.

Bakmadan Geçme