• Haberler
  • Aktüel
  • Bank of America Global Research: Yeni ekonomik program yatırımcıların güvenini artırdı

Bank of America Global Research: Yeni ekonomik program yatırımcıların güvenini artırdı

Bank of America (BoFA), Türkiye için yeni bir analiz raporu yayımladı. Bank of America, Türkiye ekonomisine ilişkin verilerin iyileşmeye devam etmesi durumunda, daha olumlu bir hava beklentisinin sürdüğünü ifade etti.


Bank of America Global Research (BoFA), Türkiye’de uygulanan sıkı para politikası ve yeni ekonomik programa desteğin, hem yerli hem de yabancı yatırımcılar arasında daha olumlu bir hava yarattığını belirtti.

Mali önlemler etkili olursa bütçe açığı yüzde 5’in altına çekilebilir

Ekonomim'de yer alan habere göre, BoFA, Türkiye’de özel sektörün ekonomide yavaşlama hissettiğini ve para politikasının yeterince sıkı olduğuna inandıklarını ifade etti. Mali önlemlerin etkili olması durumunda bütçe açığının yüzde 5’in altına çekilebileceğini kaydetti.

 

Kur üzerindeki baskı sürüyor

BoFA, dövize yönelik yurt içi spekülatif akışın tersine döndüğünü ancak yurt içi ve yurt dışı akışların 49 milyar dolarlık net pozisyona rağmen kur üzerindeki baskının devam ettiğini belirtti. Banka, TL’de kalabalık pozisyonlaşma ve enflasyonun en büyük endişe kaynağı olduğuna dikkat çekti. Ancak, veriler iyileşmeye devam ederken daha olumlu bir hava beklediklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme