Bakü'de Türk Dünyası rüzgarı esiyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından desteklenen Beynelhalk Türk Müellifleri İçtimai Birliği tarafından düzenlenen festivalin açılışı, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Muhittin Macit ile TİKA Bakü Program Koordinatörü Hayrettin Özçelik'in katılımıyla gerçekleşti.

TİKA Koordinatörü Hayrettin Özçelik;  Bakü'de gerçekleştirilen  bu festivale ilişkin olarak "Ozan-Aşık Kültürü: Tarihsel Kökler, Modern Yaklaşımlar ve Perspektifler" sempozyumu, Türk dünyasının şair, akademisyen ve sanatçılarını bir araya getirdi. Türkiye başta olmak üzere 8 ülkeden şair, sanatçı ve akademisyenlerin davet edildiği festival kapsamında kitap tanıtımları, imza günleri, konserler, şiir ve şarkı dinletileri, folklor ve film gösterimleri ile edebiyat etkinlikleri olacak. Katılımcılar bir birinden değerli sunumlar yapacaklar. Bu şekilde Türk dünyasının birlikteliğine katkı yapmış olacağız" diye beyanda bulundu.

Sempozyum kapsamında akademik tartışmalar gerçekleştirilirken, edebi eserleri de sergilendi. Aşık sanatının zengin kültürel mirasının yanı sıra modern yaklaşımlar ve gelecek perspektifleri üzerine de derinlemesine görüşmeler yapıldı.

Bakmadan Geçme