• Haberler
  • Memur
  • Bakan Tekin bir dokundu bin ah işitti: Son paylaşımına 8 saatte 1000 yorum geldi

Bakan Tekin bir dokundu bin ah işitti: Son paylaşımına 8 saatte 1000 yorum geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sosyal medya hesabından yaptığı hemen her paylaşıma 5-6 saatte en az 1000 yorum geliyor. Tekin'in mesleki ve teknik eğitime verilen önemi dile getirdiği paylaşıma da 8 saatte yaklaşık 100 yorum geldi. 

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sosyal medya hesabından yaptığı hemen her paylaşıma 5-6 saatte en az 1000 yorum geliyor. Tekin'in mesleki ve teknik eğitime verilen önemi dile getirdiği paylaşıma da 8 saatte yaklaşık 100 yorum geldi. 

Yorumlar, çeşitli konularda talepleri ve eleştirileri ihtiva ediyor.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, meslek liselerinin kapatılmasına karşı çıkarken, özellikle İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapanmasına ilişkin endişelerini dile getirdiler. Diğer bir grup, kısa dönem sigorta uygulamalarının mesleki eğitime olan etkisini sorguladı ve çözüm taleplerini paylaştı.

Ayrıca öğretmenlerin ve öğrencilerin mağduriyetlerine dikkat çeken yorumlar da Tekin'in paylaşımının altında yer buldu.

Yorumlarda, eğitim politikalarına yönelik eleştiriler ve beklentiler net bir şekilde ifade ediliyor. Özellikle mesleki eğitim alanında yapılan düzenlemelere ilişkin talepler ve endişeler, paylaşılan yorumlarda ön plana çıkıyor.

Bu yorumlar, eğitim alanında yapılacak politika ve uygulama değişikliklerine dair kamuoyunun hassasiyetini yansıtıyor.

İşte Bakan Yusuf Tekin'in sosyal medya paylaşımına gelen bazı yorumlar:

1. Hakkı Yolcu:   "Derdi çekene sor derler Sn. Bakanım, o yollardan geçmiş bizlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinler misiniz?"

2. Senem:  "Hocam, lütfen İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapanmasına engel olun. Mevcut ve gelecekteki öğrencilerimiz için çok kıymetli bir okul."

3. Erkan Güllü:  "Kısa kol gibi garabet bir uygulamaya son verilsin."

4. Staj Çırak Mağduru 96 Fatma:  "Geçmişin meslek lisesi ve çıraklık okulları mezunları hala mağdur. Bu mağduriyet bitmedikçe projeleriniz sonuç vermeyecektir."

5. Erkan Güllü:  "Kısa kol sigorta uygulaması yüzünden insanlar çocuklarını mesleki okullara yollamıyorlar."

6. Muhammed Talha HALLAÇ:  "O koltuktan indirildiğiniz gün öğretmenlerin bayramı olacak."

7. Ömer Erdoğan:  "Bu saydıklarınızın hiçbiri aile birliği ile ilgili olamaz değil mi? Ailenin bir önemi yokken bunlar daha önemli olabilir değil mi? Aile birliğinin karşısında durarak yapmak istediğiniz nedir? Tek derdimiz ailemiz!!!"

8. Yusuf: "SGK’nız başladı ileride yaşıtlarınız sokakta oynarken siz hem meslek öğreneceksiniz hem de erken emeklilik hakkını elde edeceksiniz diyerek kandırılan bizler sanıyormusunuz ki çocuklarımızı meslek veya çıraklık okullarına gönderir miyiz sizce ben asla göndermem gönderene de engel olu"

9. Ali Yaman:   "Allah büyüktür Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste"

10. Sevda Güneş: "Tam da sizin bu açıklamanızdaki gibi özünü ahilikten gücünü %1 lik öğrencilerden nitelikli maarif meslek listelerinden kademeli kapatılıyor. Gerekçeleri de kabul edilir değildir. Velileri okulumuzun arkasındayız."

11. Sarto:  "Sayın bakanım 12 yıl zorunlu eğitim bırakılmalı. Ortaokuldan sonra isteğe bağlı olmalı. Meslek liselerinin ortaokul bölümleri açılmalı. Böyle giderse liseden hatta üniversiteden mezun olmuş fakat eli iş tutmayan, hiçbir işin üstesinden gelemeyen milyonlarca gencimiz olacak."

12. Şenay Şimşek:  "Sayın bakan bu kadar güzel hayalleriniz var madem neden bu nitelikleri taşıyan Itumtal kapanmasın. Itumtal'yi kapatma kararı alıyorsunuz!"

13. İnsan ve Duman:  "İL DIŞI KONTENJANLARI ARTIRILSIN!"

14. Sabahat Fırat: "İTÜMTAL neden kademeli olarak kapatılıyor. Bir çelişki yok mu yazınızda. LGS den %1-5 arası puan alan 100 den fazla projesi ve başarısı olan bir meslek lisesi neden kademeli kapatma kararı aldı. Meslek lisesi memleket meselesi!"

15. Devamsızlık Affı:   "NE ZAMAN BİZİ GÖRECEKSİN SAYIN BAKAN ? 1 yılımız senin saçma sapan egonu tatmin etmekle, eğitimde devrim yaptığınızı zannetmenizle geçti hakkımızı helal etmiyoruz YKS 2024 tayfa olarak"

16. Çanakkale Bisiklet Eğitimi:    "Bu mağduriyet bitsin artık. 75 Maddelik Teşvikte #StajÇıraklıkSigortasıSgkBaşlangıcıOlsun"

17. İlknur:    "Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in istifa et"

 

Bakmadan Geçme