• Haberler
  • Aktüel
  • Bakan Şimşek: Vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız

Bakan Şimşek: Vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin ekonomik verilere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, "Verimlilik artışını desteklemeye devam edecek, vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız" şeklinde konuştu.

Ekonomik Büyüme ve Dengelenme

Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ilk çeyreğinde yıllık %5,7 büyüdüğünü ve yıllıklandırılmış milli gelirin 1 trilyon 158 milyar dolara ulaştığını belirtti. "Uyguladığımız politikalarla ekonomimiz daha dengeli ve sürdürülebilir büyümeye doğru ilerliyor" diyen Şimşek, yılın ikinci çeyreğine ilişkin göstergelerin ekonomideki dengelenmenin devam ettiğine işaret ettiğini ifade etti.

Yapısal Reformlar ve Katma Değerli Üretim

Bakan Şimşek, 2024 yılı genelinde net dış talebin pozitif katkı verdiği dengeli bir büyüme öngördüklerini belirtti. Fiyat istikrarına doğru yol aldıkları bu süreçte, yapısal reformlara hız vererek katma değerli üretimi ve verimlilik artışını desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Şimşek, "Vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız" dedi.

Dengelenen Büyüme ve Dezenflasyon

Şimşek, "Programımız sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düşen cari açık, artan güven, iyileşen beklentiler ve hızlanan dış kaynak girişi dezenflasyona katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "İkinci yarıda daha destekleyici dış koşullar ve ılımlı yurt içi taleple birlikte bu yıl net dış talebin pozitif katkı verdiği bir büyüme öngörüyoruz" diye ekledi.

 

Bakmadan Geçme