• Haberler
  • Memur
  • Bakan Şimşek: Emeklinin gelirini üç kat artırdık ama sandığa yansımadı

Bakan Şimşek: Emeklinin gelirini üç kat artırdık ama sandığa yansımadı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Ak Parti MYK'sında memur ve emeklilerle ilgili yaptığı konuşma gündem oldu.

Salı akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan MYK’da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in söz alarak memur ve emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunduğu öğrenildi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in MYK toplantısında söz alalarak oy kaybının sadece ekonomi ile alakalı olmadığını söylediği ve konuşmasında; "Ankara memur şehri. Memur'a zammı verdik, başkentte problemi çözdü mü? Hayır. Emeklinin gelirini üç kat artırdık yine çözmedi. Yeni zaferler için önce enflasyonu düşürmeliyiz. Birkaç ay sonra enflasyon yüzde 40'a düşecek. 1,5 yılda sakinleyecek" değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar 1
Hakan 04 Nisan 2024 23:44

Sayın şimşek konuyu saptırarak kendini haklı çıkarmaya çalışmış. TÜİK denen oluşumun son 10 yıldır gerçek verileri açıklamadığını kendi de biliyor ki bu konuda yakın zamanda TÜİK'i doğru veri açıklaması için kendisi de uyardı. Ismarlama rakamlarla gerçek enflasyon gizlendi ve ücretlilerin alım gücü yarı yarıya azaldı. İşadamları aksine servetine servet kattı. Vergiyi zengine affederken yine fakirleşen halktan almaya kalktı. Kamuya taşerondan sınavsız vasıfsız milyonlarca ilkokul mezununu kadroya geçirdi ve üniversite mezunu mühendisten bile yüksek maaş verildi. Seyyanen zamlarla ve rastgele ek gösterge düzenlemesiyle dengeler alt üst edildi. Hatayı hala karşıda ararlarsa ilk genel seçimde silinip gidecekler. İnsanların beklentisi paradan ziyade doğru veriler, güvenilir, şeffaf, adaletli bir yönetim. İlkokul mezunu bir partili milyoların içinde yüzerken insanlar şu enflasyonist ortamda enflasyonun altında maaş artışlarını görüyorlar. Başlar ayak, ayaklar baş oldu. Geçmişte oy veren bugün niye oy vermiyor bunu sorgulasınlar.

Bakmadan Geçme