Bakan Işıkhan'dan 16 milyon emekliyle ilgili mesaj

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilerle ilgili yaptığı açıklamaların altını çizdi. 

  • 187

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilerle ilgili yaptığı açıklamaların altını çizdi. 

Bakan Işıkhan, yaptığı sosyal medya paylaşımında "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıkladığı gibi Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız. Denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan emeklilerimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın dünkü açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan da SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin emekli maaşı zammı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız." dedi. 

Erdoğan, aynı konuşmasında asgari ücretteki ara artış taleplerine de değindi. "Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz." diyen Erdoğan, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren her vatandaşın haklı olduğunu belirtti. "Çalışanların ve emeklilerin kayıplarını nasıl telafi edeceğiz. Bunu daha çok çalışarak, üreterek yapacağız." sözleriyle de ekonomik yöndeki kararlılığını vurguladı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaş promosyonları konusunda da önemli bilgiler verdi. "Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesim emeklilerimiz ve çalışanlarımız. 16 milyon emeklimizin tamamına 5'er bin lira ödeme yaptık. Şimdi de promosyonları 8-12 bin TL aralığına yükselttik." ifadesini kullandı.

Son olarak, "Ekonomi politikamızı kararlılıkla uygulayıp fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Yılın ikinci yarısında enflasyon inişe geçecek. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hak ettikleri refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız." diyen Erdoğan'ın açıklamaları 16 milyon emeklinin gündemine oturdu.

Tüm bu açıklamalar, Türkiye'nin ekonomik geleceği ve emeklilerin refahı açısından büyük önem taşıyor. Temmuz ayında yapılacak zam oranları ve diğer ekonomik düzenlemeler merakla bekleniyor.

Bakmadan Geçme