• Haberler
  • Aktüel
  • Bahçeli: Yumuşama kisvesiyle sesimizin kısılması beklenmesin

Bahçeli: Yumuşama kisvesiyle sesimizin kısılması beklenmesin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemi değerlendirdi: 'Yumuşama Kisvesiyle Sesimizin Kısılması Beklenmesin'.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da yapılacak olan "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" öncesinde basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi. Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan soruşturması, Kobani davası ve siyasetteki yumuşama-normalleşme tartışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Yumuşama ve Normalleşme Çağrıları Sözde Kalmamalı"

Bahçeli, yumuşama ve normalleşme çağrılarının sözde kalmaması gerektiğini vurguladı. Bu çağrıların, MHP'nin sesinin kısılması anlamına gelmeyeceğini belirten Bahçeli, "Yumuşama kisvesiyle sesimizin kısılması beklenmesin," dedi.

Kobani Davası: "Terörizme Boyun Eğmek Acziyet ve Teslimiyettir"

Kobani davasına ilişkin de konuşan Bahçeli, terörizme boyun eğmenin bir uzlaşma veya yumuşama değil, acziyet ve teslimiyet olduğunu söyledi. Bahçeli, "Terörist Demirtaş'ın ve 6-8 Ekim olaylarını azmettiren diğer bölücülerin ceza almasına hukuksuz demek, karşı gelmek, devlete ve millete en ağır hakaret olup, bunun yumuşama ortamına zarar verdiğini ileri sürmek terör seviciliği ve iki yüzlülüktür. Bölücülerin cezasına hukuksuzluk demek art niyettir," dedi.

Ayhan Bora Kaplan Soruşturması: "Kalkışmaya Cüret Edenlerin Başı Ezilmeli"

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına da değinen Bahçeli, kalkışmaya cüret edenlerin başının mutlaka ezilmesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli, "Kimsenin gözünün yaşına bakılmamalı. FETÖ benzeri yapıya izin vermeyiz," diyerek sert bir mesaj verdi.

Bahçeli'nin açıklamaları, MHP'nin gündemdeki konulara ilişkin tavrını net bir şekilde ortaya koyarken, yumuşama ve normalleşme çağrılarının ardında gizli bir ajanda olup olmadığının sorgulanması gerektiğini işaret etti.

Bakmadan Geçme