Bahçeli'den asgari ücretle ilgili kritik çıkış

Kızılcahamam Kampı'nda 'Asgari ücret artışı olur mu? sorusuna cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Artışa ilişkin bir şey gelirse destekleriz' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, günler önce asgari ücrete ek zam olmayacağını ve gündemlerinde olmadığını belirtmişti. 

MHP lideri Devlet Bahçeli bugün dikkat çeken bir açıklama geldi. Ülkü Ocakları Kızılcahamam Kampı'nda gazetecilerin soruları cevaplayan Bahçeli, asgari ücret zammıyla ilgili de konuştu. Bahçeli, "Asgari ücret artışı olur mu?" sorusuna "Artışa ilişkin bir şey gelirse destekleriz" şeklinde cevap verdi.

Geniş bir işçi kesiminin asgari ücretle çalıştığı düşünüldüğünde asgari ücrette artış olmaması ciddi bir mağduriyet oluşturacak. Diğer taraftan ise asgari ücrette yapılan artışın enflasyonu körüklediği de bilinen bir gerçek. Hasılı Ülke asgari ücretteki kısır döngüden bir türlü çıkamadı.

Asgari ücrette artış olmaması özel sektörün maaşlara zam yapmayacağı anlamına gelmemektedir. İsteyen işverenin işçisinin maaşında artış yapılmasına hiçbir engel bulunmamaktadır.

Bakmadan Geçme