• Haberler
  • Memur
  • Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevden uzaklaştırılan polisler gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevden uzaklaştırılan polisler gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan 4 emniyet mensubunun gözaltına alındığı duyuruldu.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan 4 emniyet mensubunun gözaltına alındığı açıklandı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik açılan davada gizli tanık olarak yer alan Serdar Sertçelik’in, medyaya yansıyan ses kayıtlarının ardından 3 polis hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatmış, polis memurları görevden alınmıştı.

Görevden alınan üç emniyet mensubunun evinde arama yapılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Gizli tanık S.S.’nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü’nde görev yapan dört kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir, soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir.”

Bahçeli'nin 17-25 Aralık uyarısı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde yaşanan deprem gündemde sıcaklığını koruyor. Dün, görevden uzaklaştırılan 3 emniyet görevlisinin evlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapılmıştı.

Yaşanan bu gelişme sonrası MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada bu durumun birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo olduğunun altını çizmişti. Bahçeli, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda şunları söylemişti:

"Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir.17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun."

Gündüz bu gelişmeler yaşanırken dün gece ise Beştepe'de ciddi bir hareketlilik yaşanmıştı. 14 Mayıs'ı 15 Mayıs'a bağlayan gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı Beştepe'ye çağırmıştı. Erdoğan'ın geçen hafta cuma güne konuyla alakalı olarak Bahçeli ile görüşmüştü. Aynı gün eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştüğü ifade ediliyor. Dün geceki Beştepe'de düzenlenen zirveye ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın çağrılmaması dikkatleri çekiyor. Yerlikaya'nın kabine dışı kalabileceğine dair iddialar da gün içinde Ankara kulislerinde ve sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Bakmadan Geçme