• Haberler
  • Memur
  • Ayhan Bora Kaplan: FETÖ'cüler ülkeyi ele geçirseydi idamla yargılanırdım

Ayhan Bora Kaplan: FETÖ'cüler ülkeyi ele geçirseydi idamla yargılanırdım

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne dair 20’si tutuklu 61 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Sincan Cezaevi’nde devam ediyor. Kaplan, tahliyesini talep ederek, "FETÖ’cüler ülkeyi ele geçirseydi, ben bugün idam cezasıyla yargılanırdım" dedi.

Duruşmada sanıkların talepleri dinlendi. Tutuklu sanıklar arasında Ayhan Bora Kaplan, Adnan Kaplan, Arif Buğra Meşe, Deniz Uğurcan, Emir Akyol, Furkan Anıl Bahar, Hasan Can Saraçoğlu, Hasan Arslantaş, Levent Erdoğan, Mahmut Gökhan Çangay, Muhammed Kaplan, Tansel Aktan, Uğur Pekşen, Umut Can Yıldırım ve Yusuf İzzet Savaş tahliyelerini talep etti.

Ayhan Bora Kaplan, savunmasında, "Bu medya niye sürekli beni yazıyor? Çünkü 15 Temmuz’da lanetlendim. Ama bugün yine olsa yine çıkardım. Cezaevinde olsam demir parmakları kırar çıkardım. 15 Temmuz’da FETÖ’cüler ülkeyi ele geçirseydi, ben bugün idam cezasıyla yargılanırdım" şeklinde konuştu.

Kaplan, ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Şu aşamada izlenen tanıkların söyledikleri, bir tane müşteki var zaten o da Erkan Doğan. O da zaten emniyetin yönlendirmesiyle okuyarak savunma yaptı. Bu dosya başından sonuna kadar Murat Çelik ve ekibinin düzmecesiyle yapılmıştır. Buna savcı Mustafa Kaya’yı da alet etmişlerdir. Bana bir kumpas yaptılar. Devlet büyüklerinin ismini vermemi istediler, ama vermedim. Ben öyle namussuz değilim. Bu 3-5 tane emniyet müdürü tamamen şov yapmak, isimlerinin duyulması için yaptı bunları."

Diğer sanıklar da benzer savunmalar yaparak suçsuz olduklarını ve tahliyelerini talep ettiler. 

 

Bakmadan Geçme