Avrupa Merkez Bankası faiz indirimine mi gidiyor?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Piero Cipollone, Haziran ayında faiz indirimi için doğru zaman olduğunu belirtti.

Cipollone, Il Sole 24 Ore gazetesinin düzenlediği Ekonomi Festivali etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Bir sonraki ECB toplantısında faizleri düşürmek için ilk adımı bekliyorum. Sonrasında durumu değerlendireceğiz, verilere bağlı kalacağız. Son veriler bu yönde ilerliyor ve para politikamızın kısıtlayıcı duruşunu azaltabileceğimize dair kesinliğimizi güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Cipollone'nin açıklamaları, İtalya Merkez Bankası Başkanı Panetta'nın Yedi Grup Maliye Bakanları ve Merkez Bankacıları toplantısı çerçevesinde yaptığı ve 6 Haziran'daki toplantıda para politikasında bir değişiklik yapılması için koşulların mevcut olduğunu söylediği yorumlarını yineledi.

Panetta ise, "Toplantıdan toplantıya karar verme mantığımız var, ancak fikir birliğinin genişlediğine ve daha fazla şüphe duyanların bile bir indirim konusunda anlaşmaya vardığına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme