Asgari ücrete zam mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı asgari ücrete zam olacağını açıkladı mı? Bu konuda uzmanlar ne diyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün AK Parti grup toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, asgari ücrete ek zam yapılmayacağını belirtti. Bakan Işıkhan'ın açıklamalarının ardından SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan önemli değerlendirmeler geldi. Karakaş, hükümetin asgari ücret zammına yaklaşmama sebebinin fırsatçılardan kaynaklandığını ve enflasyon oranlarına göre bir düzeltme yapılmasının beklendiğini ifade etti.

Karakaş, "Asgari ücreti enflasyon belirler. Türkiye, enflasyonla yoğun bir mücadele içindedir. Şu an itibariyle enflasyon yüzde 18,72 seviyesinde. Merkez Bankası'nın son güncellemesiyle bu oranın yüzde 26'ya çıkması bekleniyor" dedi. Ayrıca, Karakaş, asgari ücretin açlık sınırının altında kalmasının sistemin ruhuna aykırı olduğunu vurgulayarak, asgari ücretlilerin şu anki şartlarda geçinmesinin mümkün olmadığını belirtti.

SGK Başuzmanı, hükümetin asgari ücrete zam kelimesini kullanmamasının nedenini açıklarken, "Zam kelimesi duyulduğu anda ev sahipleri, araba satıcıları ve inşaatçılar gibi sektörler, daha maaşlar cebimize girmeden fiyatları artırıyor" dedi. Karakaş, hükümetin bu tür fiyat artışlarını önlemek için Eylül ayında bir düzeltme yapmayı planladığını ifade etti.

Bakmadan Geçme