Anneler günü ne zaman?

Anneler Günü, bu yıl da duygusal anlara sahne olacak. Mayıs ayının gelmesi ile birlikte, Anneler Günü için hazırlıklar da başladı. Annelerine sürpriz yapmak isteyenler, bu yıl Anneler Günü'nün hangi tarihte kutlanacağını merak etmeye başladı.

Her yıl Mayıs aylarının ikinci pazar günleri  Anneler Günü olarak kutlanır. Anneler Günü bu yıl 12 Mayıs 2024 Pazar günü kutlanacak.

Anneler Günü'nde ne hediye alınabilir

Anne için doğum günü hediyeleri araştırılırken aksesuarlara ve tekstil ürünlerine de göz atılmalıdır. Bunlara ek olarak; ayakkabılar, dekoratif objeler, cep telefonları, takılar, kitaplar, mutfak eşyaları hatta hayatı kolaylaştıran elektronik cihazlar da anneler için bir hediye olarak düşünülebilir.

Anneler Günü'nün tarihi

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar.

Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

 

 

Bakmadan Geçme