Ameliyatsız ve hekimsiz günler kapıda mı?

TUS yerleştirme sonuçlarına göre Pediatri ve Kadın Doğum gibi uzmanlık alanları boş kaldı. TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, hekimlerin çalışma koşulları ve şiddet olayları nedeniyle bu alanları tercih etmediğini belirtti.

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) yerleştirme sonuçlarına göre Pediatri ve Kadın Doğum gibi uzmanlık alanları, yeni mezun hekimler tarafından tercih edilmedi ve kontenjanlar boş kaldı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, "Böyle giderse önümüzdeki yıllarda ne hastalarımızı ameliyat edebilecek bir cerrah, ne de çocuklarımızı muayene edecek hekim bulacağız" uyarısında bulundu.

Özellikle İstanbul'daki eğitim hastanelerinde kadroların tercih edilmediğine dikkat çeken Dr. Ökten, "Bağcılar, Ümraniye, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi yerlerde kadrolar boş kaldı" dedi. Şişli Etfal'de de 15 kadronun sadece 3'ü doldu.

Hekimlerin nöbet yükü, ekonomik sıkıntılar ve artan şiddet vakalarının mesleki tercihleri olumsuz etkilediğini belirten Dr. Ökten, özellikle yeni doğan ve çocuk hekimlerinin ciddi tazminat davalarıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Dr. Ökten, Bakanlığın sorunları tam olarak değerlendiremediğini ve bu sorunlara etkili çözümler getirilmedikçe hekim kontenjan sayısının artırılmasının yetersiz kalacağını vurguladı.

Bakmadan Geçme