• Haberler
  • Aktüel
  • Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem bugün başlıyor

Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem bugün başlıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılması kararı bugünden itibaren yürürlüğe giriyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılması kararı bugünden itibaren yürürlüğe giriyor. Bu karar doğrultusunda, Türkiye genelindeki 13 bin akaryakıt istasyonunda fiyatlar güncellenecek. EPDK'nin bu adımı, tüketiciler arasında fiyat konusunda oluşabilecek karışıklıkları önlemeyi ve akaryakıt satışlarında şeffaflığı artırmayı hedefliyor.

EPDK, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış ürünler için fiyat farkı uygulanmamasına karar verdi. Bu kararla, "95 oktan benzin, dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi farklı isimlerle satılan akaryakıtların fiyatlarında fark olmayacak.

Dağıtıcı lisansı sahipleri, akaryakıtların özelliklerini %0,5'i geçmeyecek şekilde iyileştirebilir ancak bu, fiyat farkı yaratmayacak. EPDK'nin bu adımı, tüketici karışıklığını önlemeyi ve dağıtıcılar ile bayilerin işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı İmran Okumuş, bu kararın, yüksek finansman maliyetlerinin olduğu bir dönemde akaryakıt istasyonlarının maliyetlerini azaltacağını belirtti. Okumuş, bayilerin ekonomik olarak zor zamanlar geçirdiğini ve devletten kar paylarının artırılmasına yönelik taleplerini ilettiklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme