• Haberler
  • Memur
  • AK Partili başkan 'Çoban bile olamaz' demişti: O YRP'li başkanlık sevincini 'kepenek' giyerek kutladı

AK Partili başkan 'Çoban bile olamaz' demişti: O YRP'li başkanlık sevincini 'kepenek' giyerek kutladı

AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçim propaganda döneminde Yeniden Refah Partisi (YRP) Aziziye Belediye Başkan Adayı Emrullah Akpunar için bir televizyon programında 'O arkadaşımızdan belediye başkanı olmaz, çoban bile olmaz' açıklaması yapmıştı. Ama bunu söylediğine pişman oldu.

AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçim propaganda döneminde Yeniden Refah Partisi (YRP) Aziziye Belediye Başkan Adayı Emrullah Akpunar için bir televizyon programında "O arkadaşımızdan belediye başkanı olmaz, çoban bile olmaz" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Akpunar ise bu ifadelerin ardından seçilmesi durumunda ilçede çoban kıyafeti ile tur atacağını söylemişti.

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Emrullah Akpunar, Aziziye'de seçimi kazanarak belediye başkanı seçildi. Akpunar, bu zaferin ardından çoban kıyafeti ve kepenek giyerek taraftarlarıyla birlikte ilçe sokaklarında tur attı. Ayrıca, Akpunar'ın "Çoban burada kibir abideleri nerede" şeklindeki sözleri dikkat çekti. Aziziye, 20 yıldır AK Partili belediye başkan adayları tarafından yönetiliyordu.

Aziziye Belediye Başkanlığı yarışında kim ne oy aldı?

Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Emrullah Akpunar, %44,46 oy oranıyla 13.996 oy alarak seçimde birinci olarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Akpunar'ı, %38,78 oy oranıyla 12.207 oy ile AKP adayı Eyüp Tavlaşoğlu takip etti. İYİ Parti'den Fatih Çelik %6,66 oy oranıyla 2.095 oy alarak üçüncü, ZAFER Partisi'nden Serhat Barbaros %3,74 oy oranıyla 1.178 oy alarak dördüncü oldu. Saadet Partisi adayı Erdal Karagül %2,56 oy oranıyla 806 oy alarak beşinci, CHP'den Ahmet Ulusoy %2,27 oy oranıyla 715 oy alarak altıncı sırada yer aldı. DP'den Ömer Faruk Topcuoğlu %0,60 oy oranıyla 189 oy, DEVA Partisi'nden Bülent Genç %0,51 oy oranıyla 159 oy, HÜDA PAR'dan Abdullatif Ekinci %0,27 oy oranıyla 86 oy ve BTP'den Abdulkadir Sarı %0,15 oy oranıyla 48 oy alarak sıralamayı tamamladı.

 

Kepenek nedir?

Kepenek, genellikle çobanların kullandığı, omuzlarına aldıkları dikişsiz, kolsuz, keçeden yapılmış bir üstlüktür. Bu üstlük, boyun ve baş dışında vücudu örter ve diz kapağına kadar uzanır. Üç parçadan oluşan kepenekte biri sırtı, diğer ikisi ise ön tarafı kapsar. Genellikle aktır renkte olan kepeneklerde, bazılarında sırt veya ön taraflarda çeşitli motifler bulunabilir.

Özellikle Yörük ve Türkmenlerin göçebe hayatlarında, yağışlı havalarda çobanlar tarafından giyilen kepenekler, aynı zamanda gece koyun ve keçi otlatma sırasında çobanlar için bir tür uyku tulumu olarak da kullanılır.

Bakmadan Geçme