• Haberler
  • Memur
  • Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan yazılı ifade istedi

Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan yazılı ifade istedi

Irak uyruklu bir kişinin evrakları tamam olmasına rağmen ruhsat verilmediği gerekçesiyle Afyonkarahisar Valiliği, CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan yazılı ifade talep etti.

Afyonkarahisar Valiliği, CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan yazılı ifade istedi. 

"Araştırma Görevlisi" sıfatı ile Köksal'a gönderdiği yazıda Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, Irak uyruklu bir kişinin evrakları tamam olmasına rağmen ruhsat verilmediği gerekçesiyle yazılı ifade talebinde bulundu.

Valiliğin yazısında, Gatea isimli kişinin spor salonu açma talebine dair tüm belgelerin tamamlandığı ve belediyeye teslim edilmesine rağmen sürecin ertelendiği belirtiliyor. Ayrıca “İstersen ağzınla kuş tut, yine de dükkan açılmayacak, Burcu Hanım söz verdi, sözünü tutacak” şeklinde ifadeler kullanılarak ruhsat verilmediği iddialarının bulunduğu ifade ediliyor.

Valilik tarafından Burcu Köksal’a gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Müşteki Irak uyruklu Moussa K. Gatea’nın spor salonu açma talebi ile ilgili belediyenin istediği gerekli evrakları hazırlayıp tamamladığı, belediyeye teslim ettiğini ve teslim edildiğine dair herhangi bir alındı belgesi verilmediğini, bu süreçte defalarca bekletildiğini, 'İstersen ağzına kuş tut yine de dükkan açılmayacak, Burcu Hanım söz verdi sözünü tutacak' denilerek ruhsat verilmediği iddia edilmektedir. İddialarına ilişkin olarak yazılı ifadenizi, 5271 sayılı CMK’nın 147’nci maddesinde yazılı hak ve yükümlülükler ile bir avukattan hukuki yardım alma haklarınızdan yararlanabileceğinizi göz önünde tutularak en geç 06/06/2024 tarihine kadar valilik adresinde adınıza gönderilmesi, aksi halde ifadeye çağrılacağınızın bilinmesini rica ederim."

Başkan Köksal, 19 Nisan tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, zabıta ekipleriyle birlikte kentte iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan sığınmacılara ait dükkanların faaliyetlerine son verdiğini duyurmuştu. Paylaştığı videoda, “Söz verdiğim gibi Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, amasız, fakatsız, göndereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme