• Haberler
  • Memur
  • 4,5 milyonluk ek ders yolsuzluğu soruşturması: Müdürden öğretmenlere inanılmaz ifadeler

4,5 milyonluk ek ders yolsuzluğu soruşturması: Müdürden öğretmenlere inanılmaz ifadeler

Kocaeli'de milyonları bulan bir ortaokuldaki ek ders yolsuzluğu iddiasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturmada ifade veren öğretmenler, okul müdürü M.H.A.'nın, "Oğlum borsada kaybetti, emekli olana kadar şikayetçi olmayın" dediğini anlattı.

Bir öğretmen, okul müdürü M.H.A.'nın, "Oğlum e-Devlet ve diğer şifrelerimi bilmekteydi. Borsada para kaybettiği için bu işlemleri benden habersiz yaptı. Emekli olana kadar şikayetçi olmayın" dediğini belirtti. Diğer öğretmenler de bu ifadeyi doğruladı.

Bordrolarda tutarsızlık fark ettiler

Gölcük ilçesindeki Saraylı Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler, e-bordrolarındaki ek ders ücretlerinin hesaplarına yatan ücretlerden yaklaşık 3 kat fazla olduğunu fark etti. Geriye dönük yapılan kontrollerde 4 yıldır bu durumun sürdüğü ve 4,5 milyon TL haksız kazanç elde edildiği iddia edildi.

Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu ve öğretmenler, okul müdürü M.H.A. ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı da idari soruşturma için müfettiş görevlendirdi.

8 öğretmen ‘şikayetçi’ olarak ifade verdi

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği'nde ifade veren 8 öğretmen, olayla ilgisi olan herkesten şikayetçi olduklarını belirtti.

Öğretmenlerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor. Okul müdürü M.H.A., şikayetin ardından emekliye ayrıldı.

Bakmadan Geçme