• Haberler
  • Memur
  • 3,5 milyon memuru ilgilendiriyor: Toplu sözleşme hükümleri engellenemez ve keyfiyete bırakılamaz

3,5 milyon memuru ilgilendiriyor: Toplu sözleşme hükümleri engellenemez ve keyfiyete bırakılamaz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme hükümlerinin engellenemeyeceğini ve uygulanmasının keyfiyete bırakılamayacağını belirtti. Yalçın, 'Toplu Sözleşmeye de Toplumsal Sözleşmeye de EVET' sloganıyla bu hakkı 2010 Anayasa Referandumu'nda elde ettiklerini ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme hükümlerinin engellenemeyeceğini ve uygulanmasının keyfiyete bırakılamayacağını belirtti. Yalçın, "Toplu Sözleşmeye de Toplumsal Sözleşmeye de EVET" sloganıyla bu hakkı 2010 Anayasa Referandumu'nda elde ettiklerini ifade etti.

Yalçın'ın yaptığı açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle:

- Toplu Sözleşme Hakkı, 2010 Anayasa Referandumu'nda olmazsa olmaz olarak belirlendi ve bu hakkı masada alınan kararların dışında onaylanmaması için mücadele edildi.
  
- Bazı bürokratların olumsuz telkinleriyle toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmaması kabul edilemez bir durumdur.

- Koruyucu Giyim kazanımının 10 yılı aşkın süredir uygulandığını ve bu uygulamanın Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

- Türkiye'nin onayladığı ve imzaladığı uluslararası sözleşmeler ve ilgili kanunlar açıkça ortadadır ve bu konuda iddia edilecek herhangi bir şeyin olmadığını vurguladı.

- Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi'ne yönelik acilen düzenleme yapılması ve kamuda çalışanların aylık cebinden alınan 345 ₺ kaybının engellenmesi gerektiğini belirtti.

- TBMM'nin önceliğinin çalışma hayatı olması gerektiğini ve toplu sözleşme konusunda ilave düzenlemeler yaparak, 2 milyondan fazla kamu görevlisinin mağduriyetinin engellenmesi gerektiğini ifade etti.

Yalçın, toplu sözleşme hükümlerinin korunması ve kamu görevlilerinin mağduriyetinin önlenmesi için gerekli düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme