• Haberler
  • Memur
  • 28 maddesi kabul edilen TSK Personel Kanunu teklifinin görüşmelerine 11 Haziran'da devam edilecek

28 maddesi kabul edilen TSK Personel Kanunu teklifinin görüşmelerine 11 Haziran'da devam edilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'nda 28 maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında, terör örgütleriyle ilişkisi olan uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesi de bulunuyor.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki 28 madde kabul edildi.

Kabul edilen maddeler arasında terör örgütleriyle iş birliği içinde olan uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesi gibi önemli düzenlemeler bulunuyor.

Harita Genel Müdürlüğü ile ilgili kanunlara da ek maddeler eklendi ve bu doğrultuda kamu idarelerince talep edilen mal ve hizmet bedellerinin Harita Genel Müdürlüğü'ne aktarılması düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının işlemlerinde soruşturma izni vermeye yetkili mercilerin belirlenmesinde son rütbe ve görevleri esas alınacak. KKTC'deki askeri birliklerden Türkiye'deki kişilere tebligat süreci hızlandırılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nda yapılan değişikliklerle personelin medyada görünürlüğüne kısıtlamalar getirildi ve önleme aramaları düzenlendi. Kanun teklifinde tazminatlar, eğitim düzenlemeleri ve Milli Savunma Bakanlığı'nın müfettiş kadrolarına atama süreci de ele alındı.

Teklifin kabul edilmesiyle ilgili görüşmelerin devamı 11 Haziran'da yapılacak. Kabuledilen maddelerin ayrıntılarına göre, TSK personelinin hak ve yetkilerinde önemli değişiklikler hayata geçmiş olacak.

Bakmadan Geçme