2024 MSB 1829 işçi alımı kura çekimi ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bünyesinde istihdam edilmek üzere açıktan 1829 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek. Peki kura çekimi ne zaman? Cevabı haberimizde.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bünyesinde istihdam edilmek üzere açıktan 1829 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek. İşkur üzerinden başvuruları 29 Nisan 2024 tarihine kadar alınan MSB işçi alımı, kura yöntemiyle tamamlanacak. Başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte adaylar, kura çekimi sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak etmeye başladı. Milli Savunma Bakanlığı, heyecanla beklenen kura çekim tarihini duyurdu.

Kura çekimi, Millî Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi'nde (Emniyet Mahallesi Celal Bayar Bulvarı No:77/A Yenimahalle/ANKARA) 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10:00'da noter huzurunda gerçekleştirilecek. Kura sonucunda başarılı olan adaylara ait liste, Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yayımlanacak. Bu yayım, tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca tebliğ yapılmayacak.

Adaylar, kura sonuçlarının açıklanmasını beklerken, işçi alımı sınavlarının nasıl yapılacağına dair bilgiler de paylaşıldı. Sözlü sınavlarda adaylar, 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup, 70 puanın altındaki adaylar başarısız sayılacak. Başarı puanı ve başarı sırası puanı, bu değerlendirme üzerinden tespit edilecek.

MSB işçi alımı kapsamında çeşitli kadrolar için işçi alınacak. Bu kadrolar arasında Elektronik Teknisyeni, İş Makineleri Operatörü, Kaynakçı, Frezeci, İnşaat Ustası, Ciltçi, Matbaa Teknisyeni, Sıhhi Tesisatçı, Marangoz, Ofset Baskı Operatörü, Kaloriferci, Elektrikçi, Kaynak Teknisyeni, Otomotiv Boya Ustası, Motor İmalat ve Bakım Onarım İşçisi, Terzi, Jeneratör Tamircisi ve Şoför - Yük Taşıma gibi pozisyonlar bulunuyor.

İşçi alımı kura çekimi ve sınav süreci, başvuru yapan adaylar ve kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Adaylar, kura sonuçlarının açıklanmasının ardından atanmaya esas başarı sıralarını öğrenecekler ve işçi alımı sürecindeki gelişmeleri takip edecekler.

Bakmadan Geçme