• Haberler
  • Aktüel
  • 20-21 Haziran'da hastaneler, kargocular, resmi kurumlar açık mı?

20-21 Haziran'da hastaneler, kargocular, resmi kurumlar açık mı?

Kurban Bayramı sonrası 20-21 Haziran'da hastaneler ve resmi kurumlar normal çalışma düzenine geçecek. Kargolar ise PTT dışındaki firmalar tarafından hizmet vermeye devam edecek.

Kurban Bayramı sonrası 20-21 Haziran tarihlerinde kargolar, hastaneler ve resmi kurumların çalışma durumu merak konusu oldu. Kamu kuruluşlarında idari izin uygulaması sebebiyle bu günlerdeki hizmet düzenine ilişkin ayrıntılar haberimizde...

Hastaneler ve diğer kamu kurumları, Kurban Bayramı tatilinin ardından 20-21 Haziran tarihlerinde normal çalışma düzenine geçiş yapacak. Bu süreçte poliklinikler kapalı olacak ancak acil servisler 7/24 saat hizmet verecek.

Kargolar ise 20-21 Haziran Perşembe ve Cuma günleri, PTT dışındaki kargo firmaları tarafından normal çalışma yapılacak. Ancak kargo firmalarının hizmet saatleri ve detayları firmadan firmaya değişebileceğinden, bu konuda doğrudan kargo şirketiyle iletişime geçmek önemlidir.

Bu tarihlerde kamu hizmetlerinden yararlanacak vatandaşlar, kurumların çalışma saatleri ve hizmet düzenlemelerini göz önünde bulundurmalıdır.

Bayram tatili 9 güne çıkmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sonrasındaki perşembe ve cuma günleri de idari izin kapsamına alındığını açıklamıştı. Böylelikle, kamu çalışanları için resmi tatil süresi 9 güne çıkmıştı.

Tatil tarihleri 15-23 Haziran olarak belirlenmişti. Bu düzenlemeyle, kamu çalışanları 15 Haziran Cumartesi'den 23 Haziran Pazar'a kadar izinli sayılmıştı.

Kurban Bayramı dolayısıyla 16 Haziran Pazar, 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba günleri resmi tatil olmuştu. Ardından 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri de idari izin kapsamına alınmıştı. Böylelikle Kurban Bayramı tatili toplamda 9 gün olarak kaydedilmişti.

Resmi tatilin ne zaman başlayacağına dair Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı tarafından ilgili kurumlara gönderilen yazıda şunlar kaydedilmişti:

"Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak, hizmetlerin aksatılmaması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Bakmadan Geçme