• Haberler
  • Emekli
  • 16 milyon emekliye şehirlerarası otobüslerde yüzde 20 indirim

16 milyon emekliye şehirlerarası otobüslerde yüzde 20 indirim

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, şehirlerarası otobüs taşımacılığında emekli vatandaşlara %20 indirim uygulanacak. Bu indirim, emekliliğini belgeleyen kişiler için geçerli olacak.

Geçici Hüküm Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan geçici hükümde, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere, emekli olduğunu resmi belgelerle beyan eden Türk vatandaşları için B1 veya D1 yetki belgesi sahipleri tarafından düzenlenecek yolcu biletlerinde, Bakanlığa bildirilen ücret tarifesi üzerinden %20 indirim yapılacağı belirtildi. Bu indirime uymayan yetki belgesi sahiplerine, her ihlal için uyarma cezası verileceği de hükme bağlandı.

Uygulama Detayları

Uygulama kapsamında, emeklilerin indirimden yararlanabilmeleri için emekliliklerini ilgili mevzuata göre hazırlanmış bilgi veya belgelerle ispat etmeleri gerekecek. Bu belgelerle bilet alımı sırasında indirim talep edilebilecek. İndirim, belirli tarife üzerinden hesaplanacak ve bu tarifenin dışında indirim uygulanmayacak.

Yaptırımlar

İndirim uygulamasına uymayan taşıyıcı firmalar, her bir ihlal için 56. maddenin on birinci fıkrasının son cümlesinde belirtilen miktar kadar uyarma cezası alacaklar. Bu şekilde, düzenlemenin etkin bir şekilde uygulanması ve emeklilerin haklarının korunması hedefleniyor.

Bu yeni düzenleme, emeklilere ekonomik bir rahatlama sağlayacak ve şehirlerarası seyahatlerinde maliyetlerini düşürecek.

Bakmadan Geçme