1000 dolayında kişinin öldüğü Rönesans Rezidans davası başladı

Hatay'da yaşanan korkunç depremlerin ardından, Rönesans Rezidans faciasına ilişkin dava süreci başladı.

  • 92

Hatay'da yaşanan korkunç depremlerin ardından, Rönesans Rezidans faciasına ilişkin dava süreci başladı. İlk duruşma, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan iki büyük deprem, Hatay'ı en çok etkileyen il haline getirmiş, binlerce bina yıkılmış ve yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmişti.

Depremin en büyük yıkımı Antakya ilçesinde hissedilmiş, özellikle 'Cennetten bir köşe' vaadiyle satılan Rönesans Rezidans'ta trajik olaylar yaşanmıştı. Rezidans, deprem sırasında saniyeler içinde yerle bir olmuş, içinde bulunan yaklaşık 1000 kişi hayatını kaybetmişti.

Rönesans Rezidans faciasına ilişkin dava bugün itibariyle başladı. Duruşmada, rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden, bazı şüpheliler ise mevcutlu olarak hazır bulundu. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma geçtiğimiz aylarda tamamlanmış, hazırlanan iddianame Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

 

Bakmadan Geçme