• Haberler
  • Memur
  • Yazılıda 98 alan adaylar sözlüde düşük puanla elendi, o sendika ayağa kalktı

Yazılıda 98 alan adaylar sözlüde düşük puanla elendi, o sendika ayağa kalktı

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen görevde yükselme yazılı sınavında başarılı olan adayların mülakatta elenmesiyle ilgili bir listeyi yayımladı.

Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevde yükselme yazılı sınavında başarılı olup, mülakatta elenenlerin listesini açıkladı. Bu listeye göre teknisyen yardımcıları bilgisayar işletmenliği için mülakata girdi. 62 kişi yazılı sınavda başarılı olduğu halde mülakatta elendi.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre, teknisyen yardımcıları bilgisayar işletmenliği için mülakata girdi. 62 kişi, yazılı sınavda başarılı olmalarına rağmen mülakatta elendi.

Büro Memur-Sen'in paylaştığı listeye göre, yazılı sınavda yüksek puan alan adaylar mülakatta düşük puanlar aldılar. Örneğin, 98.72 puan alan adaylar mülakatta 64, 55 ve 65 gibi puanlar aldılar. Ayrıca, yazılı sınavda 90'ın üzerinde puan alan birçok aday da mülakatta 60, 55, 50, 63 gibi düşük puanlar alarak elendi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, iktidar tarafından kaldırılacağı açıklanan ancak halen uygulanmaya devam edilen sözlü sınavların, devlet memuru olacaklar ile mevcut kamu görevlilerinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında "can yakmaya ve emekleri zayi etmeye" devam ettiğini belirtti. Yazgan, mülakat sisteminin halen kaldırılmamasının yol açtığı hak kayıpları ve huzursuzluğun her geçen gün arttığını ifade etti. Vatandaşların mülakat sisteminden vazgeçilmesini ve insanların bilgiye dayalı sınavlarda aldıkları puana göre değerlendirilmesini istediğini dile getirdi.

Örnek olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan görevde yükselme sınavını gösteren Yazgan, yazılı sınavda yüksek puan alan adayların mülakatta düşük puanlar alarak elenmelerinin liyakat beklentisi içindeki insanlarda hayal kırıklığına yol açtığını söyledi.

Bakmadan Geçme