Türkiye Kamu-Sen heyeti Bakan Işıkhan ile görüştü

Türkiye Kamu-Sen heyeti, Türkiye'nin çalışma hayatındaki önemli konuları ele almak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile bir araya geldi.

  • 302

Türkiye Kamu-Sen heyeti, Türkiye'nin çalışma hayatındaki önemli konuları ele almak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye Kamu-Sen'in üyelerinin çeşitli taleplerini ve beklentilerini içeren geniş bir gündem ele alındı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci başkanlığındaki heyet, toplu sözleşme ikramiyesinin Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilmesinin ardından yeniden hayata geçirilmesi ve milyonlarca memurun beklediği toplu sözleşme ikramiyesinin geriye dönük olarak tekrar yürürlüğe girmesi için hazırlanan kanun teklifi konusunda Bakan Işıkhan'a bilgi verdi.

Ayrıca birinci dereceye gelen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi talebi ile emeklilik sisteminin önemli bir sorunu olan ve emekli olunca kesilen ilave ek ödemenin emekliliğe de sayılması gerektiği konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Heyet, 2008 öncesinde ve sonrasında memuriyete başlayan kamu görevlileri arasında sosyal güvenlik hakları bakımından ortaya çıkan farklılıkların giderilmesi, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi gibi konularda da Bakan Işıkhan'a taleplerini iletti.

Türkiye Kamu-Sen heyeti ayrıca bazı hizmet kollarındaki koruyucu giyim yardımının artırılması, iş güvenliği konularında yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve çalışma hayatında çözüm bekleyen diğer başlıkları da Bakan Işıkhan ile istişare etti.

Kahveci, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Sn. Vedat Işıkhan’ı Türk Büro-Sen Genel Başkanımız Türkeş Güney ile ziyaret ettik.

Ziyaretimizde, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden hayata geçirilmesi ve milyonlarca memurun beklediği toplu sözleşme ikramiyesinin geriye dönük olarak tekrar yürürlüğe girmesi için hazırladığımız kanun teklifini Sayın Bakan’a sunduk.

Birinci dereceye gelen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi konusunda bir an önce adım atılması ve beklentilerin karşılanması talebimizi de sayın Bakan’a ilettik.

Emeklilik sisteminin en büyük sorunların birisi haline gelen ve kamu çalışanlarına ödenirken emekli olunca kesilen 12 bin 54 TL tutarındaki ilave ek ödemenin emekliliğe de sayılmasının zorunlu olduğunu aksi halde memur emeklilik sistemindeki adaletsizliğin giderilmesinin mümkün olmadığını ifade ettik. 

2008 öncesi ve sonrasında ilk defa memuriyete başlayan kamu görevlileri arasında sosyal güvenlik hakları bakımından ortaya çıkan ikili yapının kaldırılması, tüm memurların işe giriş tarihine bakılmaksızın aynı sosyal güvenlik ve emeklilik haklarına tabi olmasının anayasanın eşitlik ilkesinin bir gereği olduğunu belirttik. 

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi konusundaki ısrarımızı bir kez daha vurguladık.

Bazı hizmet kollarındaki koruyucu giyim yardımının artırılması ve aksaklıkların ve tereddütlerin giderilmesi konusunda da sayın Bakanla görüş alışverişinde bulunduk.

Çalışma hayatında çözüm bekleyen diğer başlıkları da sayın Bakan ile istişare ederek çözüm noktasında görüş alışverişinde bulunduk.

Sayın Bakan’a göstermiş olduğu nezaket ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum."
 

 

Bakmadan Geçme