Sağlık çalışanlarının giyim yardımı mağduriyeti trajik boyutta

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının giyim yardımları konusundaki mağduriyetin artık trajikomik bir boyuta ulaştığını dile getirdi.

  • 98

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının giyim yardımları konusundaki mağduriyetin artık trajikomik bir boyuta ulaştığını belirtti. Kahveci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, giyim yardımı kalemleri için belirlenen tutarların piyasa fiyatının çok altında olduğunu ifade etti.

Sağlık çalışanlarına yapılan giyim yardımının bugün ekonomik şartlar göz önüne alındığında yetersiz kaldığını vurgulayan Kahveci, "Günün ekonomik şartlarına, çalışanların kullanımlarına göre giyim yardımlarının hem tutar hem de içerik olarak yeniden belirlenmesi zaruret taşımaktadır." mesajı verdi.

Kahveci, bazı kamu kurumlarında örnek alınabilecek giyim yardımı ödemeleri yapılırken sağlık çalışanlarının ise kabul edilemeyecek tutarlara mahkum edildiğine dikkati çekti.

Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda bir adım atması gerektiğini belirten Kahveci, giyim yardımlarının çalışanları memnun edecek bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının zorlu görevlerini yerine getirirken karşılaştıkları bu mağduriyetin giderilmesi için adımların atılması çağrısında bulunan Kahveci'nin açıklamaları, sektördeki hassasiyetlerin bir kez daha gündeme gelmesini sağladı.

 

Bakmadan Geçme