Memur-Sen 1 Mayıs'ı Samsun'da kutlayacak

  • 132

Memur-Sen Konfderasyonu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bu yıl Samsun'da coşkuyla kutlayacak. Genel Başkan Ali Yalçın, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, küresel sömürüye ve savaşlara karşı duruşlarını sergileyeceklerini bildirdi.

Ali Yalçın'ın açıklamasına göre, 1 Mayıs'ta Samsun Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi'nde bir araya gelecek olan Memur-Sen üyeleri, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere tüm mazlumlar adına seslerini duyuracak. Aynı zamanda adil paylaşım, insan onuruna yaraşır ücret ve emekçi haklarına dikkat çekilecek.

Memur-Sen 1 Mayıs'ı Samsun'da kutlayacak

Sendikal özgürlüklerin artırılması, yasakların azaltılması, adil bir Kamu Görevlileri Hakem Kurulu oluşturulması ve 'Yetki' hukukunun korunduğu bir Toplu Sözleşme masası talepleri de etkinlikte dile getirilecek konular arasında yer alıyor.

Memur-Sen'in 1 Mayıs kutlamalarında, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun evrensel ilke ve normlara uygun hale getirilmesi ve "güçlü memur güçlü Türkiye'nin inşası" gibi konularda da görüşlerini paylaşacağı belirtildi.

Genel Başkan Ali Yalçın, açıklamasını "Yaşasın emeğin örgütlü gücü! Yaşasın dayanışma! Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın Memur-Sen!" mesajıyla tamamladı.

Bakmadan Geçme