• Haberler
  • Memur
  • Mehmet Şimşek kamuda tasarruf için tarih verdi. Peki tasarruf neleri kapsayacak?

Mehmet Şimşek kamuda tasarruf için tarih verdi. Peki tasarruf neleri kapsayacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yaptığı açıklamada, kamuda tasarruf çalışmalarını nihai noktaya taşıdıklarını ve tasarruf ve harcama kontrolünü yılın ikinci yarısında güçlü bir şekilde hayata geçireceklerini duyurdu. Peki, kamuda tasarruf neleri kapsayacak?

  • 156

Hükümet, vatandaşın refahını artırmak ve kamu kaynaklarını verimli kullanmak amacıyla kamuda tasarruf dönemini başlatıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yaptığı açıklamada, kamuda tasarruf çalışmalarını nihai noktaya taşıdıklarını ve tasarruf ve harcama kontrolünü yılın ikinci yarısında güçlü bir şekilde hayata geçireceklerini duyurdu. Peki, kamuda tasarruf neleri kapsayacak?

Türkiye gazetesinin haberine göre, Bakan Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada yeni dönem için bir tarih belirledi. Kamuda tasarruf tedbirleri için yılın ikinci yarısını işaret eden Şimşek, "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik. Harcamaların gözden geçirilmesi bir süreç işi, tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız." şeklinde konuştu.

Peki, kamuda tasarruf tedbirleri neleri kapsayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuda önemli mesajlar vermişti. Harcamaların gözden geçirileceğini ve gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağını belirten Erdoğan, "Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tasarruf adımlarını takip ederek resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamaların gözden geçirileceği belirtiliyor. Gerçek ihtiyaçlar tespit edilerek ihtiyaç dışı harcamaların önüne geçilecek.

Hükümetin önceliği ve birinci hedefi, kamu harcamalarında tasarrufu uygulamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmak olarak belirtiliyor. Bu hedef doğrultusunda tasarruf tedbirlerinin hayata geçirilmesiyle, milletin refahının artırılması amaçlanıyor.

 

Bakmadan Geçme