Kurtulmuş'tan anayasa mesajı: İlk 4 madde değişmeyecek

grup başkanları ve katip üyeleriyle yaptığı toplantı yaptı 

  • 210

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mecliste  grubu bulunan partilerin meclis başkan vekileri, grup başkanları ve katip üyeleriyle yaptığı toplantı yaptı. 

T24'ten Serkan Demirtaş'ın haberine göre, Kurtulmuş toplantıda yeni anayasa çalışmalarının başlatılacağını duyurdu ve bu süreçte tüm partilerin katılımıyla bir konsensüs sağlanması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, önümüzdeki günlerde siyasi parti gruplarını ziyaret ederek yeni anayasa konusunda fikir alışverişinde bulunmayı planladığını belirtti.

Toplantıda, anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmeyeceği konusunda tüm partilerin ortak bir görüş bildirdiği ifade edildi. Ancak anayasanın vatandaşlık tanımını içeren 66. Maddesi üzerinde farklı görüşlerin olduğu ve bazı parti temsilcilerinin bu tanımın değişebileceğini söylediği, diğer bazı partilerin ise 66. Maddesi'nin de kırmızı çizgileri arasında olduğunu ifade ettikleri belirtildi.

Toplantıya katılması beklenen DEM Partili Meclis Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder'in, oturuma başkanlık ettiği ancak sonrasında küçük bir rahatsızlık geçirdiği için toplantıya katılamadığı ve selam vermekle yetindiği kaydedildi.

Ayrıca toplantıda TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ın, kanun tekliflerinin maddeler üzerinden değil bütünü üzerinden görüşülmesi gerektiği yönündeki önerisi tartışıldı. Bu öneriye CHP'den itiraz geldi ve komisyon çalışmalarının daha uzun süreli yapılması gerektiği, ayrıca sivil toplum kuruluşlarından da görüş alınmasının daha kapsayıcı kararlar alınmasında etkili olacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme