Halkın vergileri ile 6 bin kişi çalıştıran TRT'den açılım: CHP Grup Toplantısı sosyal medyadan yayınlandı

TRT, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmayı uzun bir aradan sonra sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınladı.

  • 128

Hakın vergileri ile yayın yapan Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunda (TRT), yaklaşık 6 bin kişi çalışıyor. Kimi üst düzey yöneticilerin astronomik maaşlar aldığına dair dönem dönem TBMM'de ve kamuoyunda çeşitli tarışmaların odağında da kalan TRT, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in grup toplantısında yaptığı konuşmayı uzun bir aradan sonra sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınladı.

Kamu yayıncısı TRT,  31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri sürecinde genellikle iktidar partisinin konuşmalarına daha fazla yer verirken, muhalefet partilerinin konuşmalarını yayınlamada daha kısıtlı davrandığı eleştirilerine maruz kalan CHP lideri Özgür Özel'in 31 Mart yerel seçimleri sonrası TBMM'de gerçekleştirdiği konuşmayı paylaştı.

TRT Haber, Özel'in konuşmasının 6 dakikalık bölümünü sosyal medya hesaplarından yayınladı.

Özel, daha önce TRT'nin yayın politikalarını eleştirmiş ve partisine ayrılan yayın süresinin yetersiz olduğunu belirtmişti. Yılın ilk iki ayında TRT'nin yayınlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2 bin 952 dakika süre verilirken, kendisine sadece 43 dakika ayrıldığını ifade eden Özel, "TRT'yi cenazeme istemiyorum, dirimde olmayanın ölümde de gözü olmasın" şeklinde tepki göstermişti.

Bakmadan Geçme